Στο Ρέθυμνο το Φθινόπωρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σημαντικές επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί για το Ρέθυμνο το προσεχές Φθινόπωρο. Στις 28 Οκτωβρίου, οπότε και θα κορυφωθούν οι επετειακοί εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την θυσία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, επίσημος προσκεκλημένος, ο οποίος και θα προστεί των θρησκευτικών τελετών και των λοιπών εκδηλώσεων θα είναι ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης και ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, εξέτασαν την προοπτική απονομής στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη της Αλεξάνδρειας κ.κ. Θεόδωρο της ανώτατης τιμητικής διάκρισης του Δήμου, η οποία συνίσταται στα εύσημα του επίτιμου δημότη του Ρεθύμνου. Ο Δήμαρχος ανέλαβε την ευθύνη, να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση απονομής της εν λόγω τιμητικής διάκρισης, σε αναγνώριση του σπουδαίου ιεραποστολικού έργου του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β’ στην δύσκολη και πολύπαθη ήπειρο της Αφρικής καθώς επίσης για την πολυσήμαντη και πολυσχιδή προσφορά του στην Εκκλησία και την κοινωνία.

Επίσης αναμένεται ο Δήμαρχος να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο να αναγορευθεί και επίτιμη δημότης του Δήμου Ρεθύμνου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελαροπούλου, προς την οποία ο κ. Μαρινάκης μαζί με τον Μητροπολίτη κ. Πρόδρομο και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Λιονή, πρόκειται να την προσκαλέσουν για να παραστεί στις εκδηλώσεις της 158ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Ι.Μ. Αρκαδίου στις 8 Νοεμβρίου 2024.

Οι πληροφορίες μας θέλουν την κ. Πρόεδρο να έρχεται στα Αρκάδια τον Νοέμβριο, ωστόσο, αναμένεται να έρθει στο Ρέθυμνο και τον Σεπτέμβριο καθώς θα γίνει σχετική τελετή αναγόρευσης της σε Επίτιμη Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.https://www.rethemnosnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.