Ρέθυμνο:Viral ο Κρητικός με 100 χρόνια «στην πλάτη» που δεν έχει αρρωστήσει ποτέ

Ημερομηνία:

Παίρνει οξυγόνο από τον Ψηλορείτη τον οποίο ανεβοκατέβαινε καθημερινά μέχρι και τα 70 του χρόνια, ενώ πριν από 10 χρόνια ανέβηκε -και μάλιστα χωρίς βοήθεια- στην υψηλότερη κορυφή του.

Ο λόγος για τον αιωνόβιο γέροντα από τον Φουρφουρά Αμαρίου, κ. Ανδρόνικο Πανταλό, ο οποίος μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, περιγράφει τα δύσκολα χρόνια του πολέμου και τις μάχες που έδωσε στα βουνά της Μακεδονίας. Όπως τόνισε: «όλα τα βουνά της Μακεδονίας τα ξέρω, τον Προφήτη Ηλία, το Καϊμακτσαλάν, εκεί έχω πολεμήσει στη μεγαλύτερη κορυφή».

Ανεβοκατέβαινε τα βουνά

Όταν μετά τον πόλεμο επέστρεψε στο σπίτι του, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, ο καθημερινός αγώνας για την επιβίωση, ήταν δύσκολος. Ήταν κτηνοτρόφος, ανεβοκατέβαινε τα βουνά, τυροκομούσε το γάλα που παρήγαγε και με την βοήθεια της γυναίκας του, ανέστησαν την οικογένεια τους.

Ο αιωνόβιος γέροντας, που διαβάζει παραμύθια στα δισέγγονα του και μάλιστα χωρίς γυαλιά οράσεως, δεν έχει αρρωστήσει ποτέ, ενώ η μοναδική φορά που βρέθηκε στο νοσοκομείο, ήταν πριν λίγα 24ωρα όταν πήγε να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο αιωνόβιος: «εγώ δεν έχω αρρωστήσει να πάω σε νοσοκομείο, ποτέ». Όπως μάλιστα είπε η πρώτη ένεση που έκανε ήταν το εμβόλιο.

Αδυναμία του τα δύο παιδιά, 4 εγγόνια και 4 δισέγγονα

Η μεγάλη αγάπη του κ. Ανδρόνικου, είναι τα δύο του παιδιά, τα 4 εγγόνια και τα 4 δισέγγονα που έχει, ενώ αυτό που περιμένει είναι να σφίξει και πάλι χωρίς φόβο στην αγκαλιά του την οικογένεια του.

Όπως αναφέρει η κόρη του κα Πανταλού – Καραμπασάκη «ελπίζουμε μέχρι το καλοκαίρι, να είμαστε καλά, να μαζευτούμε να του κάνουμε και τα γενέθλια για τα 100 του χρόνια».

Το μυστικό μακροζωίας

Και αν αναρωτιέστε για το μυστικό της μακροζωίας του, ο ίδιος αποκαλύπτει πως δεν έβαλε ποτέ τσιγάρο στο στόμα του, τρέφεται με τους καρπούς της κρητικής γης, περπατάει πολύ ακόμα και σήμερα και μάλιστα πριν 10 χρόνια ανέβηκε μόνος του στις κορυφές του Ψηλορείτη.

Στην εποχή του κορωνοϊού και έχοντας στερηθεί πρωτίστως την ελευθερία και την οικογένεια του, ο κ. Ανδρόνικος γράφει καθημερινά μαντινάδες για να ακούει τον εγγονό και τον ανιψιό του να τις τραγουδούν.https://www.neakriti.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 160ή...

Το πρωί της Πέμπτης, 29ης Ιανουαρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος...

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ :Τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης του...

Η ανακοίνωση της Ένωσης: "Στα ήδη τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης του...

Ρέθυμνο:Πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 160ή...

Το πρωί της Πέμπτης, 29ης Ιανουαρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος...

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ :Τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης του...

Η ανακοίνωση της Ένωσης: "Στα ήδη τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης του...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΠΑΟΚ: Ράγισαν καρδιές στην Τούμπα στο «αντίο» των επτά οπαδών (Εικόνες)

Συγκλονιστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν στο «αντίο» των οπαδών του ΠΑΟΚ...

«Κατασκευάζω-Νοικιάζω»: Έρχεται νέο στεγαστικό πρόγραμμα

Πώς θα πέσουν νέα ακίνητα στην αγορά - Τι...

Οικολογικό «έγκλημα» στον Αλμυρό: Άγνωστοι πέταξαν μπάζα μέσα στο καταφύγιο άγριας ζωής

Επαναλαμβανόμενη πρακτική παρά τις καταγγελίες - Τι λένε στο...

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων: Γιατί βγήκαν εκτός ελληνικής αγοράς 230 φάρμακα

Διευκρινίσεις από τον ΕΟΦ για τον κατάλογο με τα...