Ρέθυμνο: Βουνό τα σκουπίδια εδώ και 4 μέρες στην Παλιά Πόλη!

Με μια εικόνα ντροπής έρχονται αντιμέτωποι τουρίστες και διερχόμενοι Ρεθεμνιώτες εδώ και 4 μέρες σε σημείο στην Πλατεία Μικρασιατών.

Φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στα Παραπολιτικά Κρήτης αποτυπώνουν μια εικόνα απαράδεκτη, ιδιαίτερα τη στιγμή που έχει ξεκινήσει επίσημα η θερινή σεζόν και η Παλιά Πόλη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι κάθε τουριστικής περιήγησης.

Στις φωτογραφίες φαίνονται κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού υπερπλήρεις, με αποτέλεσμα και γύρω τους να βρίσκονται απλωμένα μπουκάλια και κούτες.

Ποιος φέρει την ευθύνη για αυτή την κατάσταση;

Ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για θέματα καθαριότητας, Στέλιος Σαμψών, δήλωσε στα Παραπολιτικά Κρήτης, πως οι κάδοι στην Παλιά Πόλη, είναι των εν λόγω επιχειρήσεων, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεννόηση με τους εργολάβους για τη διέλευση των οχημάτων συγκομιδής.

Ο κ. Σαμψών τόνισε χαρακτηριστικά: “Η ευθύνη για αυτή την εικόνα δε μπορεί να δίνεται αποκλειστικά στο Δήμο. Οι κάδοι εκεί είναι ευθύνη και των επιχειρηματιών και των κατοίκων, οι οποίοι μπορεί από λάθος ή αμέλεια να μην έβγαλαν τα σκουπίδια τη σωστή ώρα ή να τα τοποθέτησαν σε λάθος σημείο που να εμποδίζει τη διέλευση του οχήματος.  Αν όλα αυτά έχουν γίνει σωστά από τους επιχειρηματίες και κατοίκους, τότε η ευθύνη είναι δική μου”.

Από τη στιγμή που είναι μέλημα όλων η διατήρηση της καθαριότητας της πόλης μας και η εικόνα που προσφέρουμε στους επισκέπτες αλλά και σε μας τους ίδιους, καλό θα ήταν ο καθένας να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και να πράττει αναλόγως.

Οι εν λόγω κάδοι την Κυριακή 21/4

Την Τετάρτη 24/4

Αλκυόνη Χριστοδουλάκη

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.