Ρέθυμνο:Ξεκινά το έργο της Μελέτης νέων κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού για την μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων

Ημερομηνία:

Ξεκινά το έργο της Μελέτης νέων κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού για την μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων με χρηματοδότηση 800.000 Ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης

Την ανάδειξη εργολάβου για το έργο της Μελέτης νέων κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού για την μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων, προϋπολογισμού περίπου 800.000 Ευρώ ενέκρινε κατά τη χτεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Με βάση την μελέτη αυτή και το Σχέδιο Εφαρμογής (masterplan) θα εκπονηθεί η μελέτη των απαραίτητων κτιριακών υποδομών που θα στεγάσουν τις λειτουργίες της Σχολής που είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω παρωχημένου σχεδιασμού δεν μπορούν να στεγάσουν τις ανάγκες της νέας αναβαθμισμένης μονάδας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρέθυμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την πορεία του έργου, που αφορά στη δημιουργία ενός πρότυπου εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου για την κτηνοτροφία και συγχρόνως την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αμαρίου συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αμαρίου και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Μετά τη περίφραξη των κτημάτων, έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης με το ποσό των 200.000 Ευρώ και το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, αναδείχτηκε και εργολάβος για τη μελέτη νέων κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού για την μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων. Πολύ σύντομα ο εργολάβος θα ξεκινήσει τη μελέτη, ώστε να αποτυπωθούν οι ανάγκες ενός σύγχρονου ερευνητικού κέντρου και να γίνει ο σχεδιασμός των απαραίτητων κτιριακών υποδομών βάσει σύγχρονων προδιαγραφών».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Νεανική χορωδία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου...

Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025 στην Πλατεία Γάλλου στο...

Από το Ρέθυμνο στην Αυστραλία! Οι ΔΟΤΕΣ...

Σε ένα κλίμα συγκίνησης, υπερηφάνειας και πολιτιστικής κληρονομιάς, πραγματοποιήθηκε...

Η Νεανική χορωδία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου...

Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025 στην Πλατεία Γάλλου στο...

Από το Ρέθυμνο στην Αυστραλία! Οι ΔΟΤΕΣ...

Σε ένα κλίμα συγκίνησης, υπερηφάνειας και πολιτιστικής κληρονομιάς, πραγματοποιήθηκε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τριγλυκερίδια: Ρίξτε τα χαμηλά με δυο κινήσεις

Τα αυξημένα τριγλυκερίδια μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών...

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: Συνελήφθη Έλληνας πολίτης ύποπτος για κατασκοπεία στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον...