Ρέθυμνο : Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Ηγουμενείου στο μετόχι του Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου

Ημερομηνία:

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Ηγουμενείου στο μετόχι του Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου μετά από προγραμματική σύμβαση Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού & Περιφέρειας Κρήτης & Ι.Μ Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου

Κατά τη χτεσινή συνεδρίασή της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης αναδείχτηκε εργολάβος για το έργο « Αποκατάσταση ηγουμενείου στο Μετόχι του Αγ. Αντωνίου στο Βένι Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ, μετά από τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εργασιών, που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες: Ενίσχυση της λιθοδομής, Ανακατασκευή της ξύλινης στέγης, Κατασκευή νέων ξύλινων κουφωμάτων και διατήρηση των υφιστάμενων σιδεριών ή αντικατάστασή τους, Διαμόρφωση μικρού αύλειου χώρου, Φύτευση, Ηλεκτροδότηση κτιρίου με γεννήτρια.

Η Μονή αποτελεί μετόχι της Ι.Μ. Αρκαδίου, χρονολογείται τουλάχιστον από το 18ο αιώνα και είναι συνολικού εμβαδού 75 τετραγωνικών μέτρων. Το κτίριο παρουσιάζει φθορές, λόγω της μακροχρόνιας εγκατάλειψής. Με τις εργασίες αποκατάστασης το ηγουμενείο θα καταστεί λειτουργικό και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διαβίωσης ενός μοναχού, χωρίς να αλλοιώνεται η μορφή του υφιστάμενου κτιρίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, που με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης θα υλοποιήσουμε το έργο της αποκατάστασης του Ηγουμενείου στο μετόχι του Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου, που αφορά ένα τόσο σημαντικό πολιτιστικό μνημείο του τόπου μας. Μέσα από τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, βελτίωσης και προστασίας θα αναβαθμιστεί το αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό περιβάλλον, θα αξιοποιηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά στο πλαίσιο των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών και θα εμπλουτιστεί το τουριστικό μας προϊόν, αλλά και συνολικά η εμπειρία του επισκέπτη του τόπου μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μανώλης Χνάρης : «Σημαντικές καθυστερήσεις στις εγκρίσεις...

Το μείζον ζήτημα των σοβαρών και συστηματικών καθυστερήσεων στην...

Δήμος Ρεθύμνης:Νέα χρηματοδότηση ύψους740.000 Ευρώ για έργα...

Ο Δήμος Ρεθύμνης εξασφάλισε πρόσθετα κονδύλια ύψους 740.000 από...

Μανώλης Χνάρης : «Σημαντικές καθυστερήσεις στις εγκρίσεις...

Το μείζον ζήτημα των σοβαρών και συστηματικών καθυστερήσεων στην...

Δήμος Ρεθύμνης:Νέα χρηματοδότηση ύψους740.000 Ευρώ για έργα...

Ο Δήμος Ρεθύμνης εξασφάλισε πρόσθετα κονδύλια ύψους 740.000 από...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αιφνίδια πτήση ισραηλινού κυβερνητικού αεροσκάφους στην Κρήτη – Ο λόγος

Η ξαφνική πτήση του ισραηλινού κυβερνητικού αεροσκάφους «Wing of...

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε κρίσιμο σημείο: Τραμπ συνεχίζει να πιέζει για Γροιλανδία

Η πίεση για την προσάρτηση της Γροιλανδίας από τις...

Συνάντηση του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΚ με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης...