Ρέθυμνο: “Υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών Σελλίων και Λευκογείων του δήμου Αγίου Βασιλείου”

Υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών Σελλίων και Λευκογείων με πρόσχημα την επιχορήγηση της χωρητικότητας τους κατά 90% αντί του 110% που επιχορηγούνταν τα προηγούμενα χρόνια, επιβάλλει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίου Βασιλείου την ώρα που η ακρίβεια και η ανέχεια μαστίζει τις ‘Αη Βασιλιώτικες οικογένειες. Χαρακτηριστικά, αποφασίζει κατά ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ την αύξηση των τροφείων από 100 Ευρώ το μήνα σε 150 Ευρώ το μήνα (αύξηση 50%) ανά παιδί ενώ για τις οικογένειες που έχουν 2 παιδιά και επιθυμούν τη φιλοξενία τους στους σταθμούς το μηνιαίο τροφείο ορίζεται στα 250 Ευρώ.

Το μαχαίρι στο λαιμό των γονέων των βρεφονηπιακών σταθμών βάζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίου Βασιλείου με την Απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης της , την ώρα που στενάζει ο εργατόκοσμος και οι λαϊκές οικογένειες από την ανεργία την κακοπληρωμένη εργασία.

Δεν δίστασε μέσα σε μια πρωτοφανή κρίση, που η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη, που οι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχασαν μέχρι και 40% του εισοδήματός τους, που επιδεινώθηκε από την πανδημία του COVID-19 μέσα σε μια κρίση που πρώτα και κύρια πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά και όχι τα κέρδη των μεγιστάνων του πλούτου που τη δημιούργησαν, να επιβάλλει υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών Σελλίων &’ Λευκογείων.

Οι δημοτικοί σταθμοί δεν είναι ιδιωτικά μαγαζιά αλλά ιδρύματα που έρχονται να καλύψουν την ανάγκη της προσχολικής αγωγής.

Η προσχολική αγωγή δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως πολυτέλεια ή ως δώρο αλλά ως βασική ανάγκη, πρώτα απ’ όλα του μικρού παιδιού, που δεν μετριέται με τους κάθε φορά δημοσιονομικούς δείκτες.

Το Κράτος και άρα οι Δήμοι οφείλουν να στηρίξουν οικονομικά τους παιδικούς σταθμούς.

Ζητάμε άμεσα το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να παρθούν πίσω οι αυξήσεις. Να υπάρξουν μειώσεις των τροφείων με βάση τις απώλειες που έχουν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες.

Καλούμε τους γονείς όλων των βρεφονηπιακών σταθμών να αγωνιστούν μαζί μας για:

Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες.

Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.

Κατάργηση των τροφείων.

Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το κράτος.

Να μην αποδεχτούν οι γονείς τους εκβιασμούς της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. στη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. που αποδέχονται το ρόλο του φορομπήχτη με τη δικαιολογία «ότι κάνουν τη δουλειά τους». Η ταξική αλληλεγγύη επιβάλλει να βρισκόμαστε στο πλευρό των αδικημένων και όχι των προθύμων του μαύρου μετώπου σε τοπικό επίπεδο.

Οι συνδημότες μας στον ‘Αη Βασίλη πρέπει να γνωρίζουν ότι:

ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ, ΑΝΤΊ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΆΜΕΣΑ ΜΈΤΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ΝΈΟΥΣ, ΣΎΓΧΡΟΝΟΥΣ, ΠΛΉΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΈΝΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΎΣ, ΠΕΤΆΝΕ Ο ΈΝΑΣ “ΤΟ ΜΠΑΛΆΚΙ ΤΗΣ ΕΥΘΎΝΗΣ” ΣΤΟΝ ΆΛΛΟΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΊΖΟΥΝ ΛΟΥΚΈΤΟ ΣΧΕΔΌΝ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΎΣ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ, ΣΕ ΤΕΛΙΚΉ ΑΝΆΛΥΣΗ ΜΑΣ ΛΈΝΕ ΌΤΙ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΆ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΆΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ.

Τους καλούμε λοιπόν να αγωνιστούν μαζί μας για να πάρουν πίσω τις αυξήσεις ΑΜΕΣΑ, μέχρι με την πάλη μας να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και να επιβάλλουμε την εξουσία του λαού που θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του».

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΒΡΥΛΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΙΤΑΚΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.