Ρέθυμνο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μασταμπά

Ημερομηνία:

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά που μαινόταν από το μεσημέρι στην περιοχή του Μασταμπά στην πόλη του Ρεθύμνου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα σε κατοικημένες περιοχές.

Η μάχη δόθηκε με επίγειες και εναέριες δυνάμεις και γύρω στις 4 το απόγευμα είχαν καταφέρει να θέσουν όλα τα μέτωπα της φωτιάς υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έκταση μεταξύ της οδού Κουρμούλη και του ΒΟΑΚ λίγο μετά το μεσημέρι. Λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε γρήγορα βόρεια της οδού Κουρμούλη προς τον λόφο του Τιμίου Σταυρού, απειλώντας σπίτια, ζωές έως και τις περιοχές προς την ταβέρνα Κορφή αλλά και απέναντι προς το Επισκοπείο.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 4 το απόγευμα έχοντας κάψει κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις και δέντρα. Οι πληροφορίες ήθελαν να έχει προκληθεί από αναμμένο τσιγάρο που πετάχτηκε από διερχόμενο όχημα από τον ΒΟΑΚ αλλά αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί επίσημα έως την ώρα έκδοσης μας.

Για την κατάσβεση ενεργοποιήθηκαν στο σύνολο τους οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, εκκενώθηκαν έγκαιρα τα σχολεία και ευτυχώς δεν υπήρξαν απώλειες ζωών ή κατοικιών.

πηγή rethemnosnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Σύλληψη τεσσάρων ατόμων με όπλα ,ναρκωτικά και...

Συνελήφθησαν -4- ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα...

Η Κρήτη ποντάρει στους Ινδικούς γάμους –...

Ο γαμήλιος τουρισμός ως «όχημα» για είσοδο στην αγορά...

Ρέθυμνο:Σύλληψη τεσσάρων ατόμων με όπλα ,ναρκωτικά και...

Συνελήφθησαν -4- ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα...

Η Κρήτη ποντάρει στους Ινδικούς γάμους –...

Ο γαμήλιος τουρισμός ως «όχημα» για είσοδο στην αγορά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καύσωνας-σοκ στην Ευρώπη: 64 νεκροί στην Ισπανία και 15 στη Βρετανία

Τους 40 βαθμούς αγγίζει το θερμόμετρο στην Ισπανία. Ο καύσωνας...

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Ευκαιρία για νέους πτυχιούχους να κάνουν το επόμενο επιχειρηματικό...

Πανελλήνιες εξετάσεις: όταν η επιτυχία δεν χωρά σε έναν βαθμό

Γράφει η Θεοδώρα Πασπαράκη Κάθε χρόνο, η περίοδος των Πανελληνίων...

Σας φαίνονται μεγαλύτερες οι ημέρες; Πώς η κλιματική αλλαγή «ξεχειλώνει» το 24ωρο

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διάρκεια της ημέρας -...