Ρέθυμνο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μασταμπά

Ρέθυμνο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μασταμπά

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά που μαινόταν από το μεσημέρι στην περιοχή του Μασταμπά στην πόλη του Ρεθύμνου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα σε κατοικημένες περιοχές.

Η μάχη δόθηκε με επίγειες και εναέριες δυνάμεις και γύρω στις 4 το απόγευμα είχαν καταφέρει να θέσουν όλα τα μέτωπα της φωτιάς υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έκταση μεταξύ της οδού Κουρμούλη και του ΒΟΑΚ λίγο μετά το μεσημέρι. Λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε γρήγορα βόρεια της οδού Κουρμούλη προς τον λόφο του Τιμίου Σταυρού, απειλώντας σπίτια, ζωές έως και τις περιοχές προς την ταβέρνα Κορφή αλλά και απέναντι προς το Επισκοπείο.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 4 το απόγευμα έχοντας κάψει κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις και δέντρα. Οι πληροφορίες ήθελαν να έχει προκληθεί από αναμμένο τσιγάρο που πετάχτηκε από διερχόμενο όχημα από τον ΒΟΑΚ αλλά αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί επίσημα έως την ώρα έκδοσης μας.

Για την κατάσβεση ενεργοποιήθηκαν στο σύνολο τους οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, εκκενώθηκαν έγκαιρα τα σχολεία και ευτυχώς δεν υπήρξαν απώλειες ζωών ή κατοικιών.

πηγή rethemnosnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.