Ρεύμα: Έσβησαν «τρικ» και «ψιλά γράμματα» οι πάροχοι ενέργειας

Τέλος στην προθεσμία που έδωσε τη Ρυμθμιστική αρχή ενέργειας στους παρόχους για την απόσυρση και αναμόρφωση των παραπλανητικών διαφημίσεων για τις χρεώσεις ρεύματος.

Ρεύμα: Έσβησαν «τρικ» και «ψιλά γράμματα» οι πάροχοι ενέργειας

Το πρωί έληξε η τελευταία διορία που έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να αφαιρέσουν από τις διαφημιστικές τους αναρτήσεις κάθε παραπλανητική αναφορά σχετικά με τις χρεώσεις και την κρατική έκπτωση που, σε πολλές περιπτώσεις, παρουσίαζαν ως δική τους προσφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, υπό την απειλή των υπέρογκων προστίμων και της δημόσιας διαπόμπευσης, κάμφθηκαν οι αντιστάσεις τριών εταιρειών που δεν είχαν συμμορφωθεί με την οδηγία της ΡΑΕ και για τους οποίους παρατάθηκε η διορία μέχρι τις 11 το πρωί της Δευτέρας.

Οι εταιρείες διόρθωσαν κάθε διαφημιστική ανάρτηση σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, ώστε να μην υπάρχει καμία παρανόηση για τα τιμολόγιά τους.

«Η διοίκηση της ΡΑΕ είναι αποφασισμένη να επιδείξει στο εξής αυστηρότητα σε κάθε παρέκκλιση, προκειμένου να προστατέψει τον καταναλωτή αλλά και να διαφυλάξει την ίδια της την αξιοπιστία», αναφέρουν πηγές της ΡΑΕ.

Το μεγάλο πρόβλημα για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, ήταν οι δυσνόητοι λογαριασμοί με τις παγίδες και τα ψιλά γράμματα.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εξέδωσε νέα οδηγία, σύμφωνα με την οποία στο εξής όλοι οι λογαριασμοί ρεύματος όλων των παρόχων θα έχουν την ίδια, απλοποιημένη και αναλυτική μορφή προκειμένου να γίνονται κατανοητοί.

Στο πρώτο πεδίο θα αναγράφονται οι πάγιες χρεώσεις, στο δεύτερο πεδίο η χρέωση της προμήθειας του προμηθευτή, στο τρίτο πεδίο οι τυχόν εκπτώσεις που προσφέρει ο προμηθευτής και η τελική τιμή, στο τέταρτο η κρατική επιδότηση και, τέλος, η τελική τιμή χρέωσης όπως διαμορφώνεται μετά την κρατική επιδότηση.

Αύριο από νωρίς το πρωί θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να εξετάσει, εκ νέου, συνολικά το θέμα των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος και αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι δεν έχουν συμμορφωθεί θα του επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα και θα περιληφθούν σε λίστα αρνητικής αναφοράς που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.