Ρόδος: Εντοπισμός 25 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη

Ημερομηνία:

Το πρωί της Τρίτης περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος έλαβε σήμα για την ύπαρξη σκάφους, όπου επέβαιναν μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους και προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους.

Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονταν και οκτώ παιδιά τα οποία εντοπίστηκαν ωστόσο καλά στην υγεία τους

Το περιπολικό σκάφος περισυνέλλεξε τους είκοσι έξι επιβαίνοντες του ταχυπλόου -16 άνδρες, 2 γυναίκες, 6 αγόρια και 2 κορίτσια- και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Ρόδου, καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 37χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, ως διακινητής των υπόλοιπων αλλοδαπών, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.

Αύξηση 10% στην παράνομη μετανάστευση

Η παράτυπη μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ενωση αυξήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η Frontex, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότερες αφίξεις αφορούν τις διαδρομές της Μεσογείου.

Η Frontex αναφέρει 132.370 απόπειρες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ενωση εκτός των κανονικών συνοριακών σημείων διέλευσης από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος του Ιουνίου διευκρινίζοντας ότι υπάρχει αύξηση κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Οι δρόμοι της κεντρικής Μεσογείου γνώρισαν κατά το πρώτο εξάμηνο αύξηση κατά ένα τρίτον και αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνολικού αριθμού των αφίξεων, καθώς οι αριθμοί των μεταναστών από την Τυνησία προς την Ιταλία αυξήθηκαν.

Λίγες ημέρες πριν, η Ευρωπαϊκή Ενωση υπέγραψε συμφωνία με την Τυνησία για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, σε μία προσπάθεια ελέγχου των αφίξεων από θαλάσσης εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του επόμενου έτους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανελλαδικές και ύπνος: Πόσες ώρες είναι αρκετές...

Για την επιτυχία δεν απαιτείται μονάχα διάβασμα! Διάβασμα, επαναλήψεις, μαθήματα......

Επέστρεψαν στη χώρα μας οι Έλληνες ακτιβιστές...

Η διαδικασία είχε συντονιστεί από το υπουργείο Εξωτερικών, με...

Πανελλαδικές και ύπνος: Πόσες ώρες είναι αρκετές...

Για την επιτυχία δεν απαιτείται μονάχα διάβασμα! Διάβασμα, επαναλήψεις, μαθήματα......

Επέστρεψαν στη χώρα μας οι Έλληνες ακτιβιστές...

Η διαδικασία είχε συντονιστεί από το υπουργείο Εξωτερικών, με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πανελλαδικές και ύπνος: Πόσες ώρες είναι αρκετές για τους υποψήφιους

Για την επιτυχία δεν απαιτείται μονάχα διάβασμα! Διάβασμα, επαναλήψεις, μαθήματα......

Κοντά σε παράταση της εκεχειρίας για άλλες 60 ημέρες ΗΠΑ και Ιράν

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times επικαλούμενοι πηγές με γνώση...

Γιατί στον τόπο μας; Η σκοτεινή πλευρά της λεβεντιάς

Υπάρχουν στιγμές που ένας τόπος μοιάζει να κουβαλά μέσα...

Επέστρεψαν στη χώρα μας οι Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα: «Ήταν η πιο βάρβαρη εμπειρία»

Η διαδικασία είχε συντονιστεί από το υπουργείο Εξωτερικών, με...