Ρόδος: Εντοπισμός 25 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη

Ημερομηνία:

Το πρωί της Τρίτης περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος έλαβε σήμα για την ύπαρξη σκάφους, όπου επέβαιναν μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους και προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους.

Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονταν και οκτώ παιδιά τα οποία εντοπίστηκαν ωστόσο καλά στην υγεία τους

Το περιπολικό σκάφος περισυνέλλεξε τους είκοσι έξι επιβαίνοντες του ταχυπλόου -16 άνδρες, 2 γυναίκες, 6 αγόρια και 2 κορίτσια- και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Ρόδου, καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 37χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, ως διακινητής των υπόλοιπων αλλοδαπών, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.

Αύξηση 10% στην παράνομη μετανάστευση

Η παράτυπη μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ενωση αυξήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η Frontex, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότερες αφίξεις αφορούν τις διαδρομές της Μεσογείου.

Η Frontex αναφέρει 132.370 απόπειρες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ενωση εκτός των κανονικών συνοριακών σημείων διέλευσης από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος του Ιουνίου διευκρινίζοντας ότι υπάρχει αύξηση κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Οι δρόμοι της κεντρικής Μεσογείου γνώρισαν κατά το πρώτο εξάμηνο αύξηση κατά ένα τρίτον και αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνολικού αριθμού των αφίξεων, καθώς οι αριθμοί των μεταναστών από την Τυνησία προς την Ιταλία αυξήθηκαν.

Λίγες ημέρες πριν, η Ευρωπαϊκή Ενωση υπέγραψε συμφωνία με την Τυνησία για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, σε μία προσπάθεια ελέγχου των αφίξεων από θαλάσσης εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του επόμενου έτους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες...

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς...

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες...

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς...

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...