Ρωσία: «Θα αντιδράσουμε στη μεγεθυνόμενη ανάμειξη της Δύσης» – Ηχούν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο

Ρωσία: «Θα αντιδράσουμε στη μεγεθυνόμενη ανάμειξη της Δύσης» – Ηχούν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο

Οι κάτοικοι του Κιέβου ξύπνησαν πάλι σήμερα από τον ήχο των σειρήνων μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 19 άτομα και άφησαν πίσω τους 100 τραυματίες. Η Ρωσία επέλεξε να επιτεθεί στην ουκρανική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της χώρες μετά από αρκετούς μήνες, στοχεύοντας πολιτικές υποδομές και αμάχους μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας.

 

Επιθέσεις στη διάρκεια της νύχτας φέρεται να σημειώθηκαν και στη Ζαπορίζια.

 

 

Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έθεσαν σήμερα το σύνολο της Ουκρανίας σε συναγερμό για νέες πυραυλικές επιθέσεις, μία ημέρα μετά τον σφοδρό βομβαρδισμό πολλών πόλεων από τη Ρωσία.

«Προσοχή. Στη διάρκεια της ημέρας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πυραυλικών επιθέσεων στο έδαφος της Ουκρανίας. Παρακαλώ παραμείνετε στα καταφύγια για την ασφάλειά σας, μην αγνοείτε τις σειρήνες προειδοποίησης», ανέφεραν στο Telegram.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης στην Οδησσό ανέφερε πως «έξι εχθρικά πλοία» έχουν αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα και ανάμεσά τους είναι και δυο που φέρουν εκτοξευτήρες πυραύλων.

 

Κίνδυνος ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης

Σήμερα συνεδριάζουν εκτάκτως οι G7 για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους σε σχέση με την Ουκρανία. Την ίδια στιγμή η Μόσχα δηλώνει ότι η απευθείας αναμέτρηση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δε είναι προς το συμφέρον της ούτε επιδίωξή της, αλλά η Ρωσία θα αντιδράσει στην μεγεθυνόμενη ανάμιξη της Δύσης στη σύρραξη στην Ουκρανία. Αυτό δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Προειδοποιούμε και ελπίζουμε ότι θα συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης (της σύρραξης) στην Ουάσιγκτον και στις άλλες δυτικές πρωτεύουσες», τόνισε ο κ. Ριάμπκοφ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.