Ροζ πανσέληνος: Πώς να βγάλεις καλύτερες φωτογραφίες του αποψινού φεγγαριού

Αν συνήθως προσπαθείς και καταλήγεις με μια φωτεινή κουκίδα διάβασε αυτές τις συμβουλές.

Ροζ πανσέληνος: Πώς να βγάλεις καλύτερες φωτογραφίες του αποψινού φεγγαριού

Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο θα συμβεί απόψε Τρίτη 27 Απριλίου. Πρόκειται για την «ροζ» υπερπανσέληνο του Απριλίου.

Το φωτεινότερο «supermoon» του 2021, θα εμφανιστεί κατά 30% πιο φωτεινή και κατά 14% μεγαλύτερη από μια τυπική πανσέληνο και θα κορυφωθεί στις 4.31 π.μ. BST στις 27 Απριλίου.

Το εν λόγω φαινόμενο προκύπτει όταν το φεγγάρι πλησιάζει το κοντινότερο σημείο του στη Γη στην τροχιά του και δίνει την εντύπωση πως είναι μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Πέρυσι, το φεγγάρι πέρασε από απόσταση 360.000 χιλιομέτρων από τη Γη, ενώ η πανσέληνος του Απριλίου θα απέχει μόλις 357.378 χιλιόμετρα από τη Γη.

Ο χαρακτηρισμός αυτής της υπερπανσελήνου ως «ροζ» δεν οφείλεται στο χρώμα της – αν και μπορεί να φαίνεται ροζ σε ορισμένες περιπτώσεις – αλλά επειδή συμπίπτει με την περίοδο της Άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.

Σύμφωνα με την παράδοση, το όνομα αυτό δόθηκε από κάποιες φυλές ιθαγενών Αμερικανών και προέρχεται από ένα ροζ λουλούδι που φυτρώνει σε περιοχές της Βόρειας Αμερικής κατά τη διάρκεια της Άνοιξης.

Πώς να αποτυπώσεις σωστά το μαγικό θέαμα

Αν έχεις σκοπό να βγεις σε μπαλκόνια και ταράτσες για να βγάλεις μια ωραία φωτογραφία του μαγικού φεγγαριού πρέπει να ακολουθήσεις την σωστή τεχνική.

Τις περισσότερες φορές οι ερασιτέχνες που προσπαθούν να αποτυπώσουν την σελήνη καταλήγουν με μια φωτεινή κουκίδα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουν τα μάτια τους.

Αυτό συμβαίνει απλά επειδή τα κινητά μας δεν έχουν φυσικά τηλεφακό προσαρτημένο πάνω τους.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να βελτιώσεις το φωτογραφικό αποτέλεσμα ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις το κινητό σου.

Κατέβασε ένα από τις πολλές ειδικές εφαρμογές που κυκλοφορούν και οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την φωτοευαισθησία του κινητού σου.

Επίσης δοκίμασε βάλεις μέσα στο κάδρο και κάποιο άλλο στοιχείο (π.χ. κλαδιά δέντρου) για να κάνεις το αποτέλεσμα πιο ενδιαφέρον οπτικά.

Δεν θα είναι το ίδιο με το να είχες τηλεφακό αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι βελτιωμένο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.