Σ. Φάμελλος από το Ηράκλειο : Η Ελλάδα ασκεί πολιτικές υπέρ των πολιτών και του περιβάλλοντος

Σ. Φάμελλος από το Ηράκλειο : Η Ελλάδα ασκεί πολιτικές υπέρ των πολιτών και του περιβάλλοντος . “Η Ελλάδα περπατάει πιο ελεύθερα και όρθια. Θα δει μεγαλύτερες …..

“Η Ελλάδα περπατάει πιο ελεύθερα και όρθια. Θα δει μεγαλύτερες επιτυχίες. Ασκεί πλέον πολιτικές για εμάς”, τονίζει ο Φάμελλος από την ημερίδα για τους δασικούς χάρτες που βρίσκεται σε εξέλιξη ,αυτήν την ώρα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η εσπερίδα ξεκίνησε δυστυχώς με μία δυσάρεστη είδηση καθώς όπως έγινε γνωστό από την κ. Κοζυράκη , ο Διευθυντής Δασικών Χαρτών του Ελληνικού Κτηματολογίου Μίμης Βογιατζής είχε ένα σοβαρό ατύχημα πριν την εσπερίδα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δώσει το “παρών”. Η ίδια ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Φάμελλος , ως βασικός ομιλητής της εσπερίδας που διοργάνωσε η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση μίλησε για πολιτικές υπέρ των πολιτών αλλά και του περιβάλλοντος , στο πλαίσιο ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για το σημαντικό σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το νησί, που έρχεται να απαντήσει σε ένα μακροχρόνιο αίτημα των φορέων, που ζητούν την οριοθέτηση των δασικών περιοχών.

“Η προοδευτικότητα των πολιτικών έγκειται σε αυτές που ενώνουν τις κοινωνίες και γι αυτό θα κριθεί και η Ευρώπη, τόνισε ενώ πρόσθεσε πως οι δασικοί χάρτες είναι μία ουσιαστική μεταρρύθμιση, μία ευρωπαϊκή κανονικότητα. Έχει χαρακτηριστικά Δημοκρατίας και προόδου η μεταρρύθμιση με τους χάρτες

Το περιβάλλον είναι η ταυτότητα της Ελλάδος. Κανείς δεν μπορεί να τη μειώσει. Είναι συνυφασμένο με την ανάπτυξη της χώρας. Είναι ουσιαστικός συντελεστής της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας.μας. Δεν είναι εμπόδιο για την ανάπτυξη”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για πιο γρήγορες αδειοδοτήσεις και πιο αυστηρούς ελέγχους. Μίλησε για ισχυροποίηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Εθνική στρατηγική που υπάρχει για την Κυκλική Οικονομία, την κλιματική αλλαγή και για την Εθνική στρατηγική για τα δάση. “Η χώρα πρέπει να πρωτοπορεί στην ανακύκλωση” είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει μείωση δημοτικών τελών αν υπάρχει επίτευξη των στόχων γύρω από την ανακύκλωση. (Ανάρτηση δασικών χαρτών 52%, στο 40% της χώρας υπάρχει δασικός.Χάρτης. η διαδικασία ξεκίνησε τον Γενάρη του 2017)

“Ξεκαθαρίζεται η σχέση του δάσους με την γεωργική εκμετάλλευση, ευνοείται ο χωροταξικός.σχεδιασμός. Κέρδος η εξυπηρέτηση πολιτών, η μείωση του κόστους ενεργειών, η διασφάλιση επιδοτήσεων και η δωρεάν διόρθωση σφαλμάτων” σημείωσε μεταξύ άλλων.

“Ο δασικός χάρτης παρουσιάζει τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, δεν αποτελεί νέα δασική νομοθεσία. Δεν εξετάζει ιδιοκτησιακά θέματα αλλά μόνο χαρακτηρίζει τις εκτάσεις”, ξεκαθάρισε ο κ. Φάμελλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.