Σ. Φάμελλος στο Ηράκλειο: Βαριές οι επιπτώσεις της διακυβέρνησης Μητσοτάκη για αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και πολίτες

Τις ολέθριες επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον τομέα της ενέργειας και της διαχείρισης περιβαλλοντικών θεμάτων, καθώς και τις βαριές επιπτώσεις που επιφέρουν στην αυτοδιοίκηση, τις επιχειρήσεις και το κοινωνικό σύνολο, ειδικά στην περιοχή της Κρήτης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψής του στο Ηράκλειο.

Ο κ. Φάμελλος, συνοδευόμενος από τους συναδέλφους του, βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, επισκέφτηκαν το πρωί της Παρασκευής τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στο γραφείο του στη Λότζια. Συζήτησαν μαζί του διεξοδικά για την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους στην ύδρευση-αποχέτευση και συνολικά στις δραστηριότητες των δήμων.

Είναι ενδεικτικό ότι στο Ηράκλειο, τους τελευταίους 8 μήνες, το κόστος της ενέργειας μόνο για την ύδρευση αυξήθηκε κατά 2,6 εκ. ευρώ! Η συζήτηση με τον κ. Λαμπρινό επεκτάθηκε σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση, την διαλογή απορριμάτων στην πηγή και τις ανάγκες στελέχωσης των φορέων της αυτοδιοίκησης. Ο Σ. Φάμελλος τόνισε ότι οι δήμοι της χώρας πλήττονται σκληρά από τις πολιτικές Μητσοτάκη και από τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των λειτουργιών τους.

Η αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνόδευσαν τον κ. Φάμελλο και σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την κλιματική κρίση, τη διαχείριση υδάτων και πλημμυρών, τα έργα διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων, καθώς και τον ρόλο της αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Ο κ. Φάμελλος είχε την ευκαιρία στη συνέχεια να συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων του τόπου, η οποία αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στην Κρήτη. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μετά από ένα χρόνο ακραίας και ανεξέλεγκτης ακρίβειας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχτηκε τα υπερκέρδη που αποκόμισαν οι ενεργειακές εταιρείες αλλά και τον ληστρικό χαρακτήρα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Παρόλα αυτά, επισήμανε ο κ. Φάμελλος, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην δίνει απαντήσεις για το πώς θα φορολογήσει τις εταιρείες ενέργειας, ούτε φυσικά για το εάν θα επιστρέψει τα χρηματικά ποσά, που με δική της ευθύνη, χρεώθηκαν οι καταναλωτές, εδώ και ένα χρόνο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, των εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών του νομού, καθώς και στελέχη δημοτικών παρατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Φάμελλος είχε δώσει ομιλία σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Μικράς Ασίας, με τίτλο «Η ρήτρα Μητσοτάκη γονατίζει κοινωνία και οικονομία». Επίσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηράκλειο ο τομέαρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη και μέλη των κομματικών ομάδων εργασίας σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.