Σάκης Αρναούτογλου από Βρυξέλλες: Προώθηση πολιτικών για μια προοδευτική, πράσινη, δίκαιη και αλληλέγγυα Ευρώπη.

Ημερομηνία:

Στόχος η διασφάλιση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης για τις τρέχουσες και μελλοντικές γενιές.

Με αφορμή την ορκωμοσία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, αφού ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που με την ψήφο τους τον επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή δήλωσε ότι αισθάνεται βαθιά τιμή και ευθύνη να υπηρετήσει τους πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ως μέλος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών τόνισε ότι δεσμεύεται να προωθήσει πολιτικές που θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας προοδευτικής, πράσινης, αλληλέγγυας και δίκαιης Ευρώπης. Στόχος του η διασφάλιση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης για τις τρέχουσες και μελλοντικές γενιές.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στις Επιτροπές Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αλιείας.

Σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές υπογραμμίζει ότι θα εργαστεί για:

– Προώθηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.
– Εφαρμογή μέτρων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων.
– Μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα.
– Ενίσχυση των προγραμμάτων δημόσιας υγείας και διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων μέσω αυστηρών ελέγχων και κανονισμών.
– Ενίσχυση της ανθεκτικότητας των περιφερειών στις φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή.
– Προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και των αλιευτικών πόρων μέσω βιώσιμων πρακτικών.
– Προώθηση κλιματικά ουδέτερων τεχνολογιών στον τομέα της αλιείας.
– Στήριξη των τοπικών κοινοτήτων και ανάπτυξη της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.
– Υποστήριξη μιας δίκαιης μετάβασης για τους αγρότες με στόχο τη διασφάλιση δίκαιων εισοδημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.
– Προώθηση της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης στη γεωργία, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων.
– Δημιουργία κινήτρων για την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο και την ενασχόλησή τους με τη γεωργία.
– Ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών στις περιφέρειες, ενίσχυση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.
– Ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και των πρωτοβουλιών τοπικών κοινοτήτων.

Τέλος ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών με έμφαση στην πρόληψη και στη διαχείριση κινδύνων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση καθηγήτριας...

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης σχετικά...

Κατώτατος μισθός: Πιθανή αύξηση από 1η Απριλίου...

Σε ένα ιδιαίτερα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, το οποίο επηρεάζεται...

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση καθηγήτριας...

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης σχετικά...

Κατώτατος μισθός: Πιθανή αύξηση από 1η Απριλίου...

Σε ένα ιδιαίτερα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, το οποίο επηρεάζεται...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Xανιά:Σύλληψη ατόμου με κοκαΐνη και ζυγαριά

Συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών στα...

Πλαφόν: Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι του μέτρου – Τι αλλάζει στην αγορά

Επί ποδός τα λογιστήρια των επιχειρήσεων - Επιχειρούν να...

Αποκόρωνας 2026: Το νέο Λύκειο και η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

Χάρης Παπαδάκης Καθηγητής Φυσικής ΓΕΛ Βάμου, Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης Αποκόρωνας...