Σάλος με τις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για «ρεζερβέ» κλίνες ΜΕΘ για VIP ασθενείς

Σάλος με τις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για «ρεζερβέ» κλίνες ΜΕΘ για VIP ασθενείς

Σάλο προκαλούν οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς από κορωνοϊό αυξάνονται δραματικά και τα νοσοκομεία αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να τους νοσηλεύσουν σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας, η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για ρεζερβέ κρεβάτια αποκλειστικά για VIR ασθενείς, ανάβει φωτιές.

«Για τον μητροπολίτη βρέθηκε ΜΕΘ στο καλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το ίδιο και για έναν πολιτικό. Οι υπόλοιποι τίποτα, είναι απαράδεκτο» τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Για fake news κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν (…) Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες» ανέφερε.

«Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς» συμπλήρωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Οι μοναδικοί λόγοι για τις ΜΕΘ πρέπει να είναι λόγοι υγειονομικοί και το βασικό λόγο πρέπει να τον έχουν αυτοί που γνωρίζουν, που παρακολουθούν την υγειονομική κατάσταση του ασθενούς και που πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ασφυκτικά γεμάτες μονάδες εντατικής θεραπείας, δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός μονάδων και κρεβάτια που παραμένουν κενά ενώ ασθενείς περιμένουν μέρες ακόμη και εβδομάδες στην λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ. Η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 98% 120 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε χειρουργεία και απλούς θαλάμους.

Σε Μακεδονία και Θράκη τα μόνα κενά κρεβάτια είναι στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ελάχιστες είναι οι διαθέσιμες κλίνες και στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε νέα συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για ανάπτυξη κλινών, προκειμένου στα δημόσια νοσοκομεία να ανοίξουν νέες κλινικές για κορωνοϊό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.