Σάμος: Έρευνα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου

Ημερομηνία:

Ο αερολιμενάρχης Σάμου έχει ήδη ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών της πτώσης
Φως στα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στη Σάμο που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των δύο διασωθέντων μελών.

Ο αερολιμενάρχης Σάμου έχει ήδη ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών της πτώσης, ενώ ο Μολδαβός μηχανικός που σώθηκε αναφέρθηκε στην στιγμή της πτώσης σημειώνοντας ότι είδε να βγαίνουν από το ελικόπτερο τους άλλους τρεις επιβαίνοντες, κάτι που σημαίνει ότι δεν σκοτώθηκαν από την πτώση.

«Υπήρχαν υψηλοί κυματισμοί και ισχυρά ρεύματα», ανέφερε ο μηχανικός που σώθηκε.

Το χρονικό της τραγωδίας
Με το χειρότερο τρόπο γράφτηκε η τραγωδία στη Σάμο, με την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi8 στη θάλασσα.

Το ελικόπτερο, που επιχειρούσε χθες, για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης – κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες – στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, βόρεια του Παλαιοχωρίου Σάμου.

Τα νέα, αν και αρχικά ήταν ευχάριστα, με τον εντοπισμό και τη διάσωση του Ρουμάνου πιλότου, δυστυχώς δεν συνεχίστηκαν με τον ίδιο τρόπο, μιας και ακολούθησε ο εντοπισμός δύο μελών του πληρώματος, που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Άμεσα οι έρευνες
Μετά την είδηση της πτώσης του ελικοπτέρου σήμανε συναγερμός, με τις έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ανδρών, που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, να ξεκινούν άμεσα.

Στις έρευνες συμμετείχε ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία, ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Προσπάθειες για ανάνηψη των δύο, χωρίς αποτέλεσμα
Πρώτος εντοπίστηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των διασωστών για επιτυχή έκβαση της επιχείρησής τους.

Ωστόσο, τα επόμενα δύο άτομα που κατάφερε να περισυλλέξει το Λιμενικό από τη γύρω θαλάσσια περιοχή, δεν είχαν τις αισθήσεις τους, με ιατρικές πηγές να αναφέρουν ότι είναι νεκροί.

Μάλιστα, στη μία περίπτωση, οι άνδρες του Λιμενικού επιχείρησαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών στην ξηρά για ανάνηψη, δεν ανταποκρίθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Εντοπίστηκε ζωντανός ο τέταρτος
Τα χαμόγελα στο πρόσωπο των διασωστών επέστρεψαν περίπου στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, όταν εντοπίστηκε ζωντανός ο τέταρτος άνδρας που βρισκόταν στο ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το Samos24, τον τέταρτο αγνούμενο εντόπισε ζωντανό μία περίπολος του Ελληνικού Στρατού σε ακτή του νησιού.

Με ασθενοφόρο του Ε.Σ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σάμου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νόμος Κατσέλη: Ιστορική ανατροπή με «κούρεμα» τόκων...

Σημαντική αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των δόσεων για δανειολήπτες...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας...

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...

Νόμος Κατσέλη: Ιστορική ανατροπή με «κούρεμα» τόκων...

Σημαντική αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των δόσεων για δανειολήπτες...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας...

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νόμος Κατσέλη: Ιστορική ανατροπή με «κούρεμα» τόκων – Πώς σταθεροποιούνται οι δόσεις για 100.000 πολίτες

Σημαντική αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των δόσεων για δανειολήπτες...

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη – Εντοπίστηκε σκάφος με 35 άτομα στον Κουδουμά

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη,...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στην πολωνική τουριστική αγορά

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...

Τρεις καταδικαστικές αποφάσεις-σταθμός από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελλάδας

Παραβίαση του δικαιώματος στην οικογενειακή ζωή και του δικαιώματος...