Σαντορίνη: Μεγάλη κατολίσθηση στην Κόκκινη Παραλία – Τουρίστες έβγαζαν selfies στο χείλος του γκρεμού

Ημερομηνία:

Κατολίσθηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (4/2) στη Κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη λόγω των σεισμών που σημειώθηκαν.

Στις εικόνες που έρχονται από το σημείο φαίνεται ότι έχουν αποκολληθεί βράχοι, με αποτέλεσμα η παραλία να κλείσει για πρώτη φορά.

Λόγω της κατολίσθησης καταστράφηκε και το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία και πλέον η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα. Επίσης, είναι εμφανές ότι η στάθμη της θάλασσας έχει κατέβει.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν πλάνα όπου διακρίνονται τουρίστες να βγάζουν selfie στην άκρη του γκρεμού ενώ οι κατολισθήσεις σημειώνονται η μία μετά την άλλη.

Η Κόκκινη Παραλία είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Σαντορίνης. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τη Θήρα και 23 χιλιομέτρων από την Οία. Η Κόκκινη Παραλία πήρε το όνομα της από το κόκκινο χρώμα των βράχων οι οποίοι την περικυκλώνουν, αλλά το σπάνιο αυτό σκηνικό συμπληρώνουν τα μαύρα βότσαλα από τα οποία αποτελείται.

Δείτε πλάνα από την κατολίσθηση στην Κόκκινη Παραλία

Μικρό το «5άρι» για να είναι ο κύριος σεισμός, λένε οι σεισμολόγοι
Ο πρόεδρος του Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο MEGA, υπογράμμισε ότι ο μεγαλύτερος σεισμός των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:04 το μεσημέρι της Τρίτης δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κύριος σεισμός.

«Είναι πολύ μικρός για να είναι ο κύριος σεισμός. Θα προτιμούσα να είχαμε ένα σεισμό 5,5 βαθμών, ο οποίος δεν θα προκαλούσε επιπτώσεις στην Σαντορίνη και τα υπόλοιπα νησιά, αλλά αυτός ο σεισμός ίσως σηματοδοτεί έναν κύριο σεισμό και την έναρξη της απομείωσης τη σεισμικής δραστηριότητας», είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στο MEGA.

Αναφορικά με την ανησυχία των πολιτών που βρίσκονται τόσο στη Σαντορίνη, όσο και στην Αμοργό είναι εύλογη. «Θεωρώ ότι είναι εύλογη η ανησυχία πολλών ανθρώπων, γιατί φοβούνται τους σεισμούς. Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. Σίγουρα θα υπάρχει από μία έως και 4 βδομάδες» πρόσθεσε ο Ευθύμης Λέκκας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας μετονομάστηκε...

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας. Τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας...

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε και συνελήφθη ο 23χρονος για...

Ο 23χρονος ισχυρίζεται ότι αρχικά δέχθηκε επίθεση από τρία...

Η Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας μετονομάστηκε...

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας. Τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας...

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε και συνελήφθη ο 23χρονος για...

Ο 23χρονος ισχυρίζεται ότι αρχικά δέχθηκε επίθεση από τρία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας μετονομάστηκε σε Αίθουσα «Γεώργιος Γραμματικάκης»

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας. Τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας...

ΟΦΗ: Έτοιμος για Ολυμπιακό – Η αποστολή του Κόντη για το ματς στο Παγκρήτιο

Με προπόνηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/3)...

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε και συνελήφθη ο 23χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Ο 23χρονος ισχυρίζεται ότι αρχικά δέχθηκε επίθεση από τρία...

Οι τουρίστες δίνουν στην Κρήτη «ασημένιο» μετάλλιο για τα ξενοδοχεία της

Τι δείχνει η μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ. Μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ παρουσιάζει...