Σαρηγιάννης: Κορύφωση θανάτων και διασωληνώσεων από αρχές Αυγούστου

Ημερομηνία:

Το 6ο κύμα της πανδημίας εξελίσσεται στις τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με τον
Για την αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό, λόγω της διασποράς, μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος είπε ότι «αυτό είναι αναμενόμενο με δεδομένη τη μεγάλη διασπορά που είχαμε στα μέσα 15 Ιουλίου. Περιμέναμε έτσι κι αλλιώς να έχουμε αυτή την αύξηση στους σκληρούς δείκτες. Στις επόμενες ημέρες θα δούμε μια κορύφωση των θανάτων και των διασωληνώσεων», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης στις αρχές Αυγούστου οι επιστήμονες ευελπιστούν σε μια μείωση των κρουσμάτων. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «η επίτευξη του στόχου της αποκλιμάκωσης δυστυχώς έχει γίνει με λάθος τρόπο, όπως το να αυξήσουμε πολύ τη διασπορά και να δημιουργήσουμε τοπικά φυσική ανοσία».

Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού ενώ οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκα ακόμα και σε χώρους με αρκετό κόσμο όπως στα νησιά και γενικότερα τις τουριστικές περιοχές, εκεί όπου εξελίσσεται αυτή την περίοδο το 6ο κύμα της πανδημίας.

«Στην Αττική υπάρχει αποκλιμάκωση, όπως και στην Χαλκιδική. Ωστόσο σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας είναι σε φάση αυξητική».

Η διαφοροποίηση αυτή στην εξέλιξη της πανδημίας οφείλεται στο πότε ξεκίνησε το κύμα της πανδημίας τοπικά και στη μετακίνηση του πληθυσμού», πρόσθεσε.

Τέλος, πρόσθεσε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά τις συναναστροφές μας και είπε ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος καθώς μας προστατεύει από τον κορωνοϊό.https://www.cnn.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην...

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...

Το Τόκιο χόρεψε… καλαματιανό: Το ιαπωνικό συγκρότημα...

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εικόνα καταγράφηκε την Κυριακή του Πάσχα...

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην...

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...

Το Τόκιο χόρεψε… καλαματιανό: Το ιαπωνικό συγκρότημα...

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εικόνα καταγράφηκε την Κυριακή του Πάσχα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σούπερ μάρκετ: Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα

Η γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή και το ενεργειακό...

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και ισχυρούς ανέμους

Άστατος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της...

Βασίλης Μπισμπίκης: Το «κλικ» με τη Δέσποινα Βανδή σε παραλία της Κρήτης

Το ζευγάρι εκμεταλλεύτηκε τις ημέρες των διακοπών προκειμένου να...

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη

Νεοφανείς Άγιοι και μάλιστα από εκείνους που μαρτύρησαν σχεδόν...