Σάρωσε την Κρήτη ο … «Ραφαήλ»!

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν χθες σε ολόκληρη την έκταση του νησιού και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι καταιγίδες ξεκίνησαν από τα δυτικά και μέχρι το βράδυ είχαν απλωθεί σε όλη την Κρήτη, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην κεντρική γραμμή της Κρήτης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κατολισθήσεις και πλημμύρες σε αρκετά σημεία, καταστήματα και σπίτια. Στο Καλαμάκι Χανίων μάλιστα αναφέρθηκε και έντονη χαλαζόπτωση.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στα Χανιά, όπου οι κατολισθήσεις διέκοψαν τη συγκοινωνία σε πολλά σημεία ενώ στο Κολυμπάρι Χανίων αυτοκίνητο παρασύρθηκε από χείμαρρο με αποτέλεσμα να κληθεί η ΕΜΑΚ για να απεγκλωβιστεί ο οδηγός.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις, πάνω από 60, για απάντληση υδάτων κυρίως στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

Μετά τα μεσάνυχτα τα προβλήματα κίνησης στον ΒΟΑΚ, ήταν πολύ μεγάλα μεταξύ Μπαλί-Φόδελε-Παλαιόκαστρου, όπου έβρεχε ασταμάτητα για πάνω από δύο ώρες και σε αρκετά σημεία οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χείμαρρους. Προκλήθηκαν κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του δρόμου, ενώ το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ηρακλείου καλεί τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί στην οδήγηση και φειδωλοί στις μετακινήσεις τους, στο δρόμο προς Φόδελε-Μπαλί.

Φωτό: CretaLive

Μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στη Νεάπολη, όπου επίσης οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.Στην πόλη του Ηρακλείου, πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν προκαλώντας προβλήματα στη μετακίνηση, ενώ σε κάποια σημεία της Παραλιακής η δύναμη του νερού παρέσυρε κάδους απορριμάτων διακόπτοντας έτσι την κυκλοφορία!

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής και οι οκτώ υψηλότερες ριπές ανέμου, έως τις 18:00 της Πρωτοχρονιάς 2019, παρουσιάζονται στους Πίνακες που ακολουθούν με την Κρήτη να κατέχει την πρωτιά με το Κολυμπάρι Χανίων στην πρώτη θέση και να ακολουθούν τα Φαλάσαρνα και ο Πλατανιάς.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.