Σχέσεις: Σε αυτή την ηλικία είναι πιθανότερο να βρούμε την αγάπη σε ένα ραντεβού

Κι όμως, υπάρχει ελπίδα να βρούμε το έτερον ήμισυ μας, αλλά πότε; - Ψυχοθεραπεύτρια απαντά και εξηγεί για ποιους λόγους

Σχέσεις: Σε αυτή την ηλικία είναι πιθανότερο να βρούμε την αγάπη σε ένα ραντεβού

Όλοι έχουμε βγει άπειρα ραντεβού με… ακατάλληλους ανθρώπους και έχουμε σκεφτεί ότι ποτέ δεν θα βρούμε την αληθινή αγάπη. Ελπίδες όμως έρχεται να μας δώσει το άρθρο της Julie Orlov, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου «The Pathway to Love: Create Intimacy and Transform Your Relationships through Self-Discover».

Όπως μας διαβεβαιώνει, λοιπόν, όλο και περισσότεροι είναι αδέσμευτοι -ή χωρισμένοι, ίσως ακόμα και χήροι- μετά την ηλικία των 50 και αναζητούν την αγάπη, σύμφωνα με τα στατιστικά. Μάλιστα, σε μεγαλύτερες ηλικίες τα ραντεβού είναι πιο επιλεκτικά, πιο συνειδητοποιημένα και πιο πιθανόν να γίνουν η αρχή μιας σχέσης ζωής, όπως μας διαβεβαιώνει η ειδικός.

Για του λόγου το αληθές, η Orlov παραθέτει 4 λόγους για τους οποίους τα ραντεβού μετά την ηλικία των 50 ετών «κουβαλούν» περισσότερες υποσχέσεις.

Αυτοί είναι οι 4 λόγοι:

  • Έχουμε αρκετές εμπειρίες ζωής για να ξεχωρίσουμε το πραγματικά σημαντικό από το ασήμαντο. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και καταλαβαίνουμε ευκολότερα ποιον έχουμε απέναντί μας.
  • Έχουμε κατανοήσει τα λάθη που έχουμε κάνει σε προηγούμενες σχέσεις. Αυτή η γνώση μας επιτρέπει στις επόμενες να τα αποφύγουμε και να χτίσουμε έναν πιο ουσιαστικό και με λιγότερες εντάσεις δεσμό.
  • Έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία να απολαύσουμε τη ζωή. Αν υπάρχουν παιδιά, πιθανότατα έχουν φύγει από το σπίτι ή, έστω, κάνουν τη δική τους ζωή. Αν συνεχίζουμε την καριέρα μας, ακολουθεί κι αυτή τη δική της πορεία. Μετά τα 50, λοιπόν, έχουμε το περιθώριο να απολαύσουμε τις χαρές της ζωής με λιγότερες αγωνίες και δεσμεύσεις – άλλωστε πλέον ξέρουμε καλά πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος.
  • Έχουμε πιο ανοιχτό μυαλό στις ερωτικές επαφές μας. Δεν ανησυχούμε για μια πιθανή εγκυμοσύνη αλλά ούτε και για την εικόνα του σώματός μας. Έχουμε αποδεχτεί -με λίγη τύχη- την εαυτό μας όπως είναι και δεν μας απασχολεί να δείχνουμε αψεγάδιαστοι στον καθρέφτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.