Σχολεία – Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου – Τι εισηγείται η Επιτροπή

Ημερομηνία:

Oι μαθητές θα κάνουν 3 self test υποχρεωτικά την εβδομάδα.
Οριστικό θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουρίου μετά το πράσινο φως και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Πόσα self test θα γίνονται υποχρεωτικά
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα κάνουν 3 self test υποχρεωτικά την εβδομάδα και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξης θα διενεργούνται 5 self test δηλαδή ένα την εβδομάδα.

Τι θα γίνει σε περίπτωση θετικού κρούσματος
Όταν εμφανίζεται κρούσμα στη τάξη, τότε ο μαθητής θα παραμένει 5 ημέρες σπίτι του και η υπόλοπη τάξη θα υποβάλλεται κάθε ημέρα σε self τεστ.

Η συνεδρίαση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς τώρα εξετάζεται αν θα μειωθεί το μοντέλο του 50+1% που ισχύει μέχρι στιγμής για να κλείσει ένα τμήμα λόγω κρουσμάτων

Πληροφορίες θέλουν αυτό το ποσοστό να μειώνεται στο 30% ή 40%, βάσει του οποίου θα αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία του τμήματος, ωστόσο αναμένεται να δούμε τι θα αποφανθούν και οι ειδικοί.

Φροντιστήρια και ΑΕΙ
Πάντως η τελική απόφαση για τις σχολικές μονάδες θα ισχύσει και για τα φροντιστήρια και τα ΑΕΙ. Χθες στα φροντιστήρια επαναλειτούργησαν τα τμήματα προετοιμασίας των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Στην Αττική πολλά φροντιστήρια λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση, ενώ στην περιφέρεια ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις.

«Θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών», ανέφερε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Στις 18:00 οι ανακοινώσεις
Σημειώνεται πως ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου θα προβούν σε ανακοινώσεις σήμερα στις 18.00 στο Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις...

Σε ποιες περιοχές το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός προσφέρει έως...

Social media και ανήλικοι: Τι προβλέπει η...

H συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Ελληνικό Κέντρο...

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις...

Σε ποιες περιοχές το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός προσφέρει έως...

Social media και ανήλικοι: Τι προβλέπει η...

H συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Ελληνικό Κέντρο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται το voucher

Σε ποιες περιοχές το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός προσφέρει έως...

Social media και ανήλικοι: Τι προβλέπει η νέα ευρωπαϊκή εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας

H συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Ελληνικό Κέντρο...

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε τον… δρόμο στον Μακάριο Λαζαρίδη

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν στην κυβέρνηση, καθώς ο Μακάριος Λαζαρίδης...

Σπουδαία ανακάλυψη: Εντοπίστηκε τυχαία η ακριβής τοποθεσία του σπιτιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Πρόκειται για μια τυχαία ανακάλυψη που φωτίζει ωστόσο τα...