Σχολεία – Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου – Τι εισηγείται η Επιτροπή

Ημερομηνία:

Oι μαθητές θα κάνουν 3 self test υποχρεωτικά την εβδομάδα.
Οριστικό θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουρίου μετά το πράσινο φως και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Πόσα self test θα γίνονται υποχρεωτικά
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα κάνουν 3 self test υποχρεωτικά την εβδομάδα και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξης θα διενεργούνται 5 self test δηλαδή ένα την εβδομάδα.

Τι θα γίνει σε περίπτωση θετικού κρούσματος
Όταν εμφανίζεται κρούσμα στη τάξη, τότε ο μαθητής θα παραμένει 5 ημέρες σπίτι του και η υπόλοπη τάξη θα υποβάλλεται κάθε ημέρα σε self τεστ.

Η συνεδρίαση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς τώρα εξετάζεται αν θα μειωθεί το μοντέλο του 50+1% που ισχύει μέχρι στιγμής για να κλείσει ένα τμήμα λόγω κρουσμάτων

Πληροφορίες θέλουν αυτό το ποσοστό να μειώνεται στο 30% ή 40%, βάσει του οποίου θα αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία του τμήματος, ωστόσο αναμένεται να δούμε τι θα αποφανθούν και οι ειδικοί.

Φροντιστήρια και ΑΕΙ
Πάντως η τελική απόφαση για τις σχολικές μονάδες θα ισχύσει και για τα φροντιστήρια και τα ΑΕΙ. Χθες στα φροντιστήρια επαναλειτούργησαν τα τμήματα προετοιμασίας των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Στην Αττική πολλά φροντιστήρια λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση, ενώ στην περιφέρεια ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις.

«Θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών», ανέφερε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Στις 18:00 οι ανακοινώσεις
Σημειώνεται πως ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου θα προβούν σε ανακοινώσεις σήμερα στις 18.00 στο Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο Πρόγραμμα...

Η Allwyn Hellas παρουσιάζει ένα νέο δυναμικό πρόγραμμα επαγγελματικής...

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στη σύγχρονη Ελλάδα:...

Νέα ανάλυση του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ αναδεικνύει κρίσιμες μεταβολές στο επάγγελμα...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο Πρόγραμμα...

Η Allwyn Hellas παρουσιάζει ένα νέο δυναμικό πρόγραμμα επαγγελματικής...

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στη σύγχρονη Ελλάδα:...

Νέα ανάλυση του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ αναδεικνύει κρίσιμες μεταβολές στο επάγγελμα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα σχολική χρονιά με σημαντικές παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μαλεβιζίου

Με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης ολοκληρώθηκε...

Ψήφισμα στην Περιφέρεια από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης

Ψήφισμα παρέδωσαν σήμερα, Πέμπτη, στην Περιφέρεια Κρήτης εκπρόσωποι του...

Σύσκεψη πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων από το Δήμο Ηρακλείου

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του...