Σχολεία: Επιστροφή με αρνητικό self test, μάσκες και μέτρα προστασίας – Ελλείψεις στα φαρμακεία

Mε το χαρτί του αρνητικού τεστ στο χέρι επέστρεψαν σήμερα στα θρανία μετά από 3 ή ακόμη και 7 μήνες οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και νηπιαγωγείων.

Σχολεία: Επιστροφή με αρνητικό self test, μάσκες και μέτρα προστασίας – Ελλείψεις στα φαρμακεία

Με χαμόγελα πίσω από μάσκες και με αρνητικές βεβαιώσεις self-test, μικροί μαθητές δημοτικού επιστρέφουν για τρίτη φορά μέσα στο σχολικό έτος στα θρανία τους.

Αρκετοί γονείς εφοδιάστηκαν εγκαίρως με self-tests και το δήλωσαν στην πλατφόρμα.

Κάποια ετέραν τελευταία στιγμή να το αγοράσουν από τα εφημερεύοντα φαρμακεία και κάποιοι δεν κατάφεραν να το δηλώσουν στην πλατφόρμα γιατί χθες το βράδυ έπεσε το σύστημα και το δήλωσαν σήμερα το πρωί.

Κάποιοι γονείς δεν ήταν τόσο ενημερωμένοι και πήγαν στο σχολείο με το αρνητικό τεστ στο χέρι.
Γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται δωρεάν με τον ΑΜΚΑ τους από τα φαρμακεία δύο δωρεάν self-tests την εβδομάδα από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.

Σήμερα το πρωί, όσοι γονείς δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν δωρεάν μέσα στο Σαββατοκύριακο, έσπευσαν στα φαρμακεία.

Στα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, δάσκαλοι και καθηγητές περίμεναν μικρούς και μεγάλους μαθητές που εκτός από τεστ υποβλήθηκαν και σε θερμομέτρηση.

Σχολεία της Αυλίδας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Μέτρα για τη νέα σχολική χρονιά, όπως η επέκταση των εμβολιασμών σε όλο το προσωπικό των σχολείων, ζητά η Φώφη Γεννηματά.

Στο Μεσολόγγι, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα έως και την Τετάρτη λόγω αυξημένων κρουσμάτων κοροναϊού.

Επαναλειτουργία σχολείων: 3.000 τα θετικά self-tests

Τα 3.000 προσεγγίζουν τα συνολικά θετικά self-tests σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για επανέλεγχο θα πάνε 6.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, μετέβησαν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος καθώς χθες, είχε πέσει η πλατφόρμα για κάποιο διάστημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.