Σχολεία: Πρώτη μέρα με το… κινητό στο χέρι – Το plan B, εάν οι μαθητές δεν συμμορφωθούν

Ημερομηνία:

Πρεμιέρα έκανε ουσιαστικά σήμερα -δεύτερη ημέρα από την έναρξη των σχολείων και πρώτη μέρα μαθημάτων- το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία και οι περισσότεροι μαθητές πήγαν το πρωί με τα τηλέφωνα τους στο αθόρυβο και μέσα στην τσάντα. Πολλοί όμως ήταν εκείνοι που σε κάποια σχολεία μπήκαν… με το κινητό στο χέρι.

Η πρώτη ώρα, μάλιστα, σε αρκετές αίθουσες αναλώθηκε στην ενημέρωση των μαθητών για την απαγόρευση χρήσης, ακόμη και εμφάνισης των κινητών στους χώρους του σχολείου.

Αυστηρά τα μέτρα – «Κατάσχεση» ή ακόμη και αποβολή των μαθητών επιφέρει η παρουσία κινητών τηλεφώνων στα σχολεία

Τα κινητά θα πρέπει να μένουν απενεργοποιημένα μέσα στη σχολική τσάντα. Διαφορετικά οι μαθητές θα πρέπει είτε να τα αφήνουν στο σπίτι, είτε να τα παραδίδουν στον διευθυντή ή την διευθύντρια μέχρι το σχόλασμα.

Η εμφάνιση κινητού τηλεφώνου επιφέρει μία ημέρα αποβολή. Η βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση έως 5 ημέρες, ενώ η καταγραφή ευαίσθητων, προσωπικών δεδομένων μαθητών ή καθηγητών οδηγεί σε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Η εναλλακτική

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το κινητό να μείνει εκτός σχολείου με τη συνεργασία γονέων, παιδιών και καθηγητών. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, το επόμενο μέτρο που εξετάζεται είναι η υποχρεωτική παράδοση των τηλεφώνων πριν το πρώτο κουδούνι, τα οποία θα φυλάσσονται σε χώρο εντός σχολείου μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Καθηγητές και γονείς στην πλειοψηφία τους συμφωνούν με το μέτρο της απαγόρευσης καθώς θεωρούν πως η χρήση του εντός σχολείου αποπροσανατολίζει τους μαθητές και περιορίζει την κοινωνικοποίηση τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κληρικός συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία – Επιτέθηκε...

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται 34χρονος διάκονος στη Θεσσαλονίκη, μετά από...

ΒΕΑ: Οι 72 δόσεις δεν αρκούν –...

Το επιμελητήριο ζητάει ένα πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό πλαίσιο,...

Κληρικός συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία – Επιτέθηκε...

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται 34χρονος διάκονος στη Θεσσαλονίκη, μετά από...

ΒΕΑ: Οι 72 δόσεις δεν αρκούν –...

Το επιμελητήριο ζητάει ένα πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό πλαίσιο,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για την απώλεια του Καθηγητή Αλέξανδρου Χατζηπαύλου

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση...

Ακρίβεια: Απειλεί να «ροκανίσει» τα μέτρα στήριξης – Ο δύσκολος γρίφος για την κυβέρνηση

Η επίμονη ακρίβεια σε ενέργεια, τρόφιμα και υπηρεσίες απειλεί...

Κληρικός συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία – Επιτέθηκε στην πεθερά του μπροστά στο 8χρονο παιδί του

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται 34χρονος διάκονος στη Θεσσαλονίκη, μετά από...