Σχολή Ασωμάτων:Συνάντηση του ΔΣ της εταιρίας και του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Σχολής Ασωμάτων, στο Αμάρι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της εταιρίας και του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου, κου Μανουσάκη Ιωάννη. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου κα Λιονή Μαρία, ο Δήμαρχος Αμαρίου κος Μουρτζανός Παντελής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κύριοι Χνάρης Μανόλης και Δανδουλάκης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου κος Κουρκουλός Παύλος και η Υπεύθυνη Διαχείρισης της Σχολής Ασωμάτων κα Σταυρουλάκη Ασπασία.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, σε σχέση με την εξέλιξη των δημοπρατημένων έργων, που αφορούν στην περίφραξη των παραχωρημένων εκτάσεων και στην μελέτη υποδομών και εξοπλισμού και πρωτίστως η κοινή προσπάθεια και ο ρόλος των κτηνοτρόφων του νησιού και συγκεκριμένα της περιοχής Αμαρίου στα επόμενα στάδια της υλοποίησης του έργου.
Η κα Λιονή τόνισε πως «Η μετεξέλιξη του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας, σε ένα πρότυπο Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας στις ξηροθερμικές περιοχές, αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του πρωτογενούς τομέα στην Κρήτη, που αφορά αποκλειστικά την κτηνοτροφία. Όλες οι κτηνοτροφικές παραγωγικές δυνάμεις του νησιού, θα κληθούν κατά την πορεία της υλοποίησης να συμμετέχουν ενεργά και να πλαισιώσουν την λειτουργία του, δημιουργώντας ένα υγιές μοντέλο κτηνοτροφίας που θα βασίζεται στην εκπαίδευση και στην έρευνα, προσαρμοσμένο στις οικονομικές και περιβαλλοντικές αλλαγές.»
Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν, πως στο συγκεκριμένο στάδιο ωριμότητας του έργου, δεν δύναται να υπάρξουν ανασταλτικοί παράγοντες επιβράδυνσης. Τα κακώς κείμενα θα απομονώνονται από τους παραγωγικούς ιστούς της κοινωνίας, και συλλογικά η τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με την κοινωνία θα εργαστεί προς την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής που θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για ολόκληρη την Νότια Ελλάδα.
Επίσης, συζητήθηκε η συμμετοχή των κτηνοτροφικών συλλόγων και των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων ως αρωγά μέλη στον φορέα διαχείρισης.
Να τονίσουμε, πως η Σχολή Ασωμάτων, συμμετείχε στο τριήμερο καινοτομίας InnoDays 2022 που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο 25-27 Νοεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία να παρουσιάσει στους επισκέπτες και στους συμμετέχοντες το όραμα και τους στόχους της, κάνοντας γνωστή την επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μυλοποτάμου : 83 χρόνια μνήμης και...

Με δύο επετειακές εκδηλώσεις, στις 3 Σεπτεμβρίου στον Μαρτυρικό...

«Δίνεις Αγάπη – Παίρνεις Αγάπη»: μία βραδιά...

Για 33η χρονιά η Grecotel στηρίζει τον Σύλλογο Ατόμων...

Δήμος Μυλοποτάμου : 83 χρόνια μνήμης και...

Με δύο επετειακές εκδηλώσεις, στις 3 Σεπτεμβρίου στον Μαρτυρικό...

«Δίνεις Αγάπη – Παίρνεις Αγάπη»: μία βραδιά...

Για 33η χρονιά η Grecotel στηρίζει τον Σύλλογο Ατόμων...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κτηνοτρόφοι: Υποχρεωτικός ηλεκτρονικός βώλος στα αιγοπρόβατα για τις ενισχύσεις

Νέα υποχρέωση για τους κτηνοτρόφους φέρνει η εφαρμογή του...

Έρχεται «βραχιολάκι» για δράστες ενδοοικογενειακής βίας – Πώς θα προστατεύονται τα θύματα

Την εισαγωγή ηλεκτρονικής επιτήρησης για πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου,...

«Καλοκαίρι τέλος» από το Σάββατο: Έρχεται ραγδαία αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Έρχεται η πρώτη οργανωμένη αλλαγή του καιρού. Βροχές, καταιγίδες...