Στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στο επίκεντρο τα έργα στατικής ενίσχυσης των κτηρίων

Το 53ο και το 54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, στο συγκρότημα της Ακαδημίας, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με σκοπό να συζητήσει με εκπαιδευτικούς και γονείς την πορεία των εργασιών στατικής ενίσχυσης των κτηρίων.

Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και το στέλεχος της Υπηρεσίας Δήμητρα Κενδριστάκη, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνομίλησε με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, Παναγιώτης Ζεγκίνογλου του 54ου και Αθηνά Ανδριώτη του 53ου, τους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, του 54ου Μάριο Διονέλη και του 53ου Χριστίνα Πάντου, τα μέλη των Συλλόγων Δανάη Ρομποπούλου (54ο), Γιώργο Ξυλούρη, Θοδωρή Τερζάκη και Αλέκα Ράπτη (53ο), εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές, το πρωί της Τετάρτης 24/4.
Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε ότι η νέα Δημοτική Αρχή καλείται να διαχειριστεί δεδομένα τα οποία παρέλαβε και να τα στρέψει στην επιθυμητή κατεύθυνση, πάντα σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα κενά, τα τεχνικά προβλήματα και οι απαιτήσεις που έχουν καταγραφεί, οι πιθανές λύσεις σύμφωνα με το δεδομένο πλαίσιο, τα χρονοδιαγράμματα, το ζήτημα των Ειδικών Σχολείων, κ.α. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα δημιουργίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, κάτι που ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναγνώρισε ως απαραίτητο και δεσμεύτηκε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για τη δημιουργία της.

Ιδιαίτερες ήταν όμως και οι στιγμές που ο Δήμαρχος Ηρακλείου βρέθηκε στο προαύλιο του σχολείου μαζί με τις μικρές μαθήτριες και τους μικρούς μαθητές των σχολείων. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός μίλησε με τα παιδιά, δέχθηκε δώρα, ενώ έγινε και δέκτης της αγάπης τους, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες. «Θέλω να ξέρετε ότι όλοι εμείς και η κοινότητα των εκπαιδευτικών, σας αγαπάμε, σας εμπιστευόμαστε και σας νοιαζόμαστε πάρα πολύ. Εσείς είστε η επόμενη γενιά, εσείς κάποια στιγμή – που δεν θα αργήσει και πάρα πολύ – θα πάρετε την πόλη στα χέρια σας. Εμείς προσπαθούμε για να είναι η ζωή καλύτερη στην πόλη, εσείς θα πάτε και τη ζωή και την πόλη πιο μπροστά» τους είπε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόσθεσε: «Αυτό που θεωρώ πολύ σημαντικό, είναι να αντιμετωπίζουμε όλους τους άλλους με αγάπη και καλή διάθεση. Να είμαστε με την μεριά της αγάπης. Και η αγάπη είναι για όλους. Όλοι άνθρωποι είναι.». Ο Αλέξης Καλοκαιρινός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος που γίνονται στο σχολείο, λέγοντας: «Εσείς είστε η γενιά που έχει μεγαλύτερη ευαισθησία από εμάς για το περιβάλλον. Για τα δένδρα, για την καθαριότητα, για την ανακύκλωση. Ξέρω ότι τα έχετε στο μυαλό σας.».

Τα σχόλια είναι κλειστά.