Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ που χαστούκισε ανήλικο -Διατάχθηκε ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ

Ημερομηνία:

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και μάλιστα σε βάρος ενός ανήλικου παιδιού στο Μενίδι συνέβη το Σάββατο το οποίο και καταγράφηκε σε βίντεο κλειστής κάμερας ασφαλείας.

Ειδικότερα όπως φαίνεται στο βίντεο, ο «νταής» αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτυπά ένα 11χρονο αγόρι που χωρίς λόγο σταμάτησαν για έλεγχο.

https://www.facebook.com/neocore.hpride/videos/1283274955394225/?t=0

Το περιστατικό έγινε γνωστό από καταγγελία ενός εργαζομένου στο νοσοκομείο, όπου μετέφερε το παιδί ο πατέρας του.

Στην ανάρτησή του στο Facebook o καταγγέλλων σημειώνει πως το αγόρι «ήταν σε άθλια κατάσταση τρομαγμένο φοβισμένο και με εμφανή την ταλαιπωρία που υπέστη» και πως το συμβάν έληξε όταν μπήκε «ένα Ι.Χ. στο στενό ενώ οι «αστυνομικοί τα μάζεψαν και έφυγαν ανενόχλητοι».

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί
Το βίντεο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ενώ ο αστυνομικός που βιαιοπράγησε τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Μάλιστα με απόφαση του Αρχηγείου, οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρεκόρ ζέστης στην επιφάνεια των ωκεανών τον...

Ο τροπικός Ειρηνικός κατέγραψε έτσι το πιο θερμό πρώτο...

«Γυναίκες, φύγετε από τον κακοποιητή σας» –...

Οι ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Πάνος...

Ρεκόρ ζέστης στην επιφάνεια των ωκεανών τον...

Ο τροπικός Ειρηνικός κατέγραψε έτσι το πιο θερμό πρώτο...

«Γυναίκες, φύγετε από τον κακοποιητή σας» –...

Οι ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Πάνος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σεμινάριο «ΕΦΕΤ: Πρόγραμμα Υγιεινής και Ασφάλειας τροφίμων» από το Εμπορικό Επιμελητήριο.

Έναρξη 30/07/2026 Ειδικό σεμινάριο υποχρεωτικής κατάρτισης για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις...

Στο 7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων στη Νέα Ιωνία ο Δήμος Ηρακλείου

Παραδόθηκε η σημαία και η εικόνα του Πανελλήνιου Ανταμώματος...