Σε εξέλιξη η παρέμβαση Παπανδρέου για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – Τι είπε με Γερουλάνο – Συνάντηση και με Χρηστίδη

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για τη συντεταγμένη κι ενωτική πορεία του ΚΙΝΑΛ προς τις εσωκομματικές εκλογές και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιεί επαφές με τους υποψηφίους προέδρους.

Δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα
Συνάντηση που κράτησε μία ώρα είχε ο κ. Παπανδρέου, με τον Παύλο Γερουλάνο νωρίτερα στο γραφείο του στη Βουλή. Μετά τη συνάντηση ο κ. Γερουλάνος συνομίλησε με δημοσιογράφους λέγοντας πως, «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα». Ενώ πρόσθεσε, ότι το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης.

Αμέσως μετά ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε και με τον Παύλο Χρηστίδη με τον οποίο άλλωστε επικοινώνησαν τηλεφωνικά και χθες.

Ο κ. Χρηστίδης μίλησε για μια «εποικοδομητική συζήτηση» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου». Σημείωσε επίσης πως πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης και των διαδικασιών.

Παπανδρέου, Σημίτη και Βενιζέλο βάζει στο κάδρο ο Λοβέρδος
Ενώ, επικοινωνία του κ. Παπανδρέου αναμένεται σήμερα και με τον Αντρέα Λοβέρδο, ο οποίος χθες από τον Εύβοια τοποθετήθηκε για την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στις εσωκομματικές εξελίξεις λέγοντας ότι «όπως η πρόεδρος δήλωσε ότι εγγυάται την ενότητα και θα διασφαλίσει τις διαδικασίες, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλοι οι πρώην πρόεδροι της παράταξης» και βάζοντας με αυτό τον τρόπο στο κάδρο τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη συναντηθεί με με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε χθες το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους υποψηφίους προέδρους του ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Δεν έχει ακόμη καθοριστεί συνάντηση ή επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το πιθανότερο σενάριο είναι να επικοινωνήσει μαζί του ο κ. Παπανδρέου αύριο Δευτέρα καθώς σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός έχει σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματισμένο ταξίδι εκτός Αθηνών.

Δεν φαίνεται να υπαναχωρούν οι υποψήφιοι
Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία Παπανδρέου έρχεται στον απόηχο της παράτασης της προθεσμίας για τη συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών για τους υποψηφίους προέδρους μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους Παύλο Χρηστίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Παύλο Γερουλάνο.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο υπήρξαν και σενάρια για υποψηφιότητα Παπανδρέου κάτι που δεν επιβεβαιώνεται -προς ώρας τουλάχιστον- από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Πάντως η τροπή που πήρε η εσωκομματική διαδικασία μετά την απόσυρση από την κούρσα της Φώφης Γεννηματά, έκανε αρκετούς να υποστηρίζουν ότι υπάρχει διάθεση ευτελισμού και σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται να ενεπλάκη στην εσωκομματική διαδικασία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Από τις ως τώρα επαφές που έχει ο κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται διάθεση υπαναχώρησης από τους υποψηφίους. Ορισμένοι παρατηρητές των εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ δε, υποστηρίζουν ότι για να εμπλακεί στο ζήτημα της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ο κ. Παπανδρέου προϋπόθεση είναι να κάνουν πίσω από τις υποψηφιότητές τους τουλάχιστον οι κ.κ. Γερουλάνος, Χρηστίδης, Κεγκέρογλου και Καστανίδης.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκλογές: Η Ελλάδα στο δρόμο προς τις...

Ειδική έκθεση για τις εκλογές και την ελληνική οικονομία....

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον...

Νέο Δικαστικό Μέγαρο και συντήρηση υφιστάμενων δομών στην ατζέντα Την...

Εκλογές: Η Ελλάδα στο δρόμο προς τις...

Ειδική έκθεση για τις εκλογές και την ελληνική οικονομία....

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον...

Νέο Δικαστικό Μέγαρο και συντήρηση υφιστάμενων δομών στην ατζέντα Την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της 2ης δόσης

Όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή του επιδόματος, η ηλεκτρονική πλατφόρμα...

Η Κρήτη γίνεται «SPACE Island» της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Το ελληνικό στοίχημα του διαστήματος, περνά από την Κρήτη. Με...

Αρρύθμιστη υπέρταση: Το μέγεθος του προβλήματος και ο νέος σύμμαχος στην αντιμετώπισή της

Το 90% των υπερτασικών ασθενών θα ρυθμιστούν, αν λαμβάνουν...

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Οι οριστικές ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων του Ιουνίου. Τις τελευταίες...