Σε ημερίδα για την ενεργειακή μετάβαση ο Δήμαρχος Ρεθύμνης

Ημερομηνία:

Στην ημερίδα με θέμα «Δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και κατανομή του ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη» θα συμμετάσχει αύριο, Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2025, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης η εκδήλωση αρχίζει στις 10:30.

Η διευρυμένη εκδήλωση που είναι ανοικτή προς το κοινό θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ηρακλείου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, τη Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα, τα Τμήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, τη Δέσμη Ενεργειακών Κοινοτήτων Ελλάδας, το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και το Παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η αυριανή ημερίδα αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2024 και εστιάζει στις ευκαιρίες, αλλά και στα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μη ορθολογική και δίκαιη κατανομή της ενέργειας στην Κρήτη.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρίσκεται η κατά προτεραιότητα διάθεση του ενεργειακού και γεωγραφικού χώρου στους ΟΤΑ, σε τοπικούς φορείς και στους πολίτες με στόχο την υλοποίηση συλλογικών έργων ενεργειακής μετάβασης, στο πλαίσιο της ευρύτερης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Εκτός από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ Ελλάδος, στην ημερίδα θα συμμετάσχουν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων και καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Χάρης Δούκας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ατζέντα η οποία εστιάζει στα προβλήματα του ενεργειακού χώρου στην Κρήτη περιλαμβάνει εισηγήσεις από τρεις εξειδικευμένους επιστήμονες, καθηγητές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Την Παρασκευή 29 Αυγούστου τα οριστικά αποτελέσματα...

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 θα ανακοινωθούν τα οριστικά...

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη...

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ηράκλειο:Την Παρασκευή 29 Αυγούστου τα οριστικά αποτελέσματα...

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 θα ανακοινωθούν τα οριστικά...

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη...

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025 σε όλη την Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Hράκλειο:Σύλληψη δύο ατόμων για σύσταση συμμορίας και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας...