Σε κανονική λειτουργία τα δημόσια νοσοκομεία από τις 4 Μαΐου

Ημερομηνία:

«Το σύστημα υγείας άντεξε στην πίεση και βγαίνει ενισχυμένο», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η ενίσχυση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με περαιτέρω προσλήψεις προσωπικού, αύξηση των διαθέσιμων και λειτουργικών κλινών.

«Είχαμε δύο στόχους κατά την έναρξη της πανδημίας, να περιορίσουμε τη μετάδοση του νέου ιού στον πληθυσμό και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας προκειμένου να παραμείνει λειτουργικό και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου. Τα καταφέραμε».

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων εξόδου από το lockdown, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως θα εφαρμοστούν οι προτάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για εξετάσεις στο υγειονομικό προσωπικό και σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Το σχέδιο προβλέπει 38.000 μοριακά τεστ την εβδομάδα και 110.000 ελέγχους αντισωμάτων τον μήνα σε επαγγελματίες Υγείας. Προβλέπεται επίσης, 15.000 τεστ τον μήνα σε στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 15.000 τεστ τον μήνα σε εστίες υπερμετάδοσης.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά τις παρεμβάσεις στην Υγεία, ο υφυπουργός επισήμανε τα εξής:

  • Τα νοσοκομεία Αναφοράς κορωνοϊού συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.
  • Η διαλογή ύποπτων κρουσμάτων συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
  • Οι ΜΕΘ COVID-19 παραμένουν σε ετοιμότητα.
  • Τα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Αγ. Βαρβάρα και ΝΙΜΤΣ, παραμένουν σε αποκλειστική χρήση για ασθενείς με κορωνοϊό.
  • Τα νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά, από την ερχόμενη Δευτέρα, στην κανονική λειτουργία τους, με την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων.
  • Σε κάθε νοσοκομείο της χώρας, ορίζονται κλινικές ετοιμότητας για κορωνοϊό.
  • Στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μονάδες αποκλειστικά για COVID.
  • Συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου επέκτασης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με τη λειτουργία νέων κλινών.
  • Δημιουργείται ταυτόχρονα, στρατηγικό απόθεμα υλικών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυξημένες ανάγκες, λόγω αύξησης κρουσμάτων, την επόμενη περίοδο.
  • Αξιοποιούνται οι δωρεές ιδιωτών, μεγάλων δωρητών, φορέων και οργανισμών. Προμηθευόμαστε απαραίτητα υλικά, εκσυγχρονίζονται οι υποδομές, αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός. Οι δωρεές έχουν πλησιάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
  • Ενισχύεται σε ανθρώπινο δυναμικό το ΕΣΥ: 3.748 άτομα υπηρετούν ήδη στο ΕΣΥ, πολύ περισσότερα από τις 2.000 προσλήψεις που αρχικά είχαν προβλεφθεί.
  • Αυξήθηκε κατά 145 εκατομμύρια ευρώ η χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η χρηματοδότηση αυτή θα συνεχιστεί.
  • Οι νέες υπηρεσίες που ξεκίνησαν την περίοδο της πανδημίας, συνεχίζουν να παρέχονται (λειτουργία γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης).

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «είναι ενθαρρυντικό γεγονός η μαζική συμμετοχή συμπολιτών μας, άνω των 10.000, στην πλατφόρμα εθελοντισμού που δημιουργήθηκε για την πανδημία. Η πλατφόρμα αυτή παραμένει ενεργή».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ελληνοτουρκικά: Αιγαίο σε τεντωμένο σκοινί – Η...

Αποστρατιωτικοποίηση στο τραπέζι, διάλογος στον αέρα - Ανοίγει ξανά...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Ελληνοτουρκικά: Αιγαίο σε τεντωμένο σκοινί – Η...

Αποστρατιωτικοποίηση στο τραπέζι, διάλογος στον αέρα - Ανοίγει ξανά...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Hράκλειο:Σύλληψη ατόμου με 150 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Χανιά:Καλεσμα Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών στην πορεια για τον ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ Ούτε στα σχολειά μας,ούτε πουθενά...

Ηλεκτρικά Ποδήλατα: Περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα, 2.000 ενοικιάσεις και 2.000 εγγραφές μέσα σε 6 μήνες

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική περίοδος λειτουργίας – Σημαντικές οι φθορές...