Σε ποιες περιοχές της Κρήτης το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται για 13η μέρα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Συνεχίζονται για δέκατη τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας. Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε σήμερα στη Σκάλα Μεσσηνίας (41.7 °C) και ακολούθησε το Αστέρι Λακωνίας (41.3 °C) και το Ελαφονήσι Χανίων (40.9 °C).

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που επίσης παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 159 από τους 521 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~30%). Η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με 34.8 °C, τιμή χαμηλότερη αυτής της 18/07 (36.5 °C) και της 19/07 (35.6 °C).

Έρχεται ανάσα δροσιάς λίγων ημερών και μετά ο καύσωνας επιστρέφει

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο στις μέγιστες όσο και στις ελάχιστες τιμές της στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο τοπικά, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με γράφημα και πρόβλεψη του meteo.gr, παρουσιάζονται 32 προγνωστικά σενάρια από τις 20 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500μ. πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετάται η πορεία των αερίων μαζών.

Όπως φαίνεται στο ειδικό γράφημα, οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με το σύνολο των διαθέσιμων προγνωστικών σεναρίων μετά τις 25 Ιουλίου αναμένεται σύντομη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση της πορείας της θερμοκρασίας μετά τις 27 Ιουλίου έχει μεγάλη αβεβαίοτητα, όμως η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.https://www.cretapost.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης : Δημιουργικά Εργαστήρια για όλες...

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ «ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ...

Το GIS Crete και το Πρόγραμμα «ΖΩΗ»...

Διπλή σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης στα Βραβεία...

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης : Δημιουργικά Εργαστήρια για όλες...

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ «ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ...

Το GIS Crete και το Πρόγραμμα «ΖΩΗ»...

Διπλή σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης στα Βραβεία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου – Η σύζυγος του Ανδρέα, σε έναν πολυτάραχο γάμο, γεμάτο ιστορία

Η πρώην σύζυγος του Ανδρέα Παπανδέρου, Μαργαρίτα Έφυγε από τη...

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης : Δημιουργικά Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ «ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ...

Το GIS Crete και το Πρόγραμμα «ΖΩΗ» διακρίθηκαν στα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Διπλή σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης στα Βραβεία...