Σε πρόγραμμα για τη έξυπνα χωριά συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Με επίκεντρο τα έξυπνα χωριά εξελίσσεται στην Εσθονία (2 και 3 Απριλίου) διαδραστικό εργαστήριο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Digital Rural, Interreg Europe με αντικείμενο τα έξυπνα χωριά.

Το εργαστήριο επικεντρώνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της υπαίθρου και στις λύσεις που μπορούν να δοθούν, με έμφαση στη βελτίωση πολιτικών για την προαγωγή των Έξυπνων Χωριών και του ψηφιακού μετασχηματισμού των αγροτικών περιοχών.

Επικεφαλής εταίρος είναι το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και από το τμήμα Αειφόρου Γεωργίας συμμετέχουν ο Δρ Ιωάννης Λιβιεράτος, συντονιστής του τμήματος και η Δρ Carolyn Owen, Ερευνήτρια, καθώς και η Αδαμαντία Κοκκινάκη, Βιολόγος.

Από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχουν ο Στέλιος Μπονάτος και η Κατερίνα Μανωλαράκη από τη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και οι εκπρόσωποι ενδιαφερομένων φορέων Μαρία Πετραντωνάκη- Καλογερή, Οικονομολόγος Διευθύντρια Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης και η Εβελίνα Μπάκιντα, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

Την πρώτη μέρα του Εργαστηρίου παρουσιάστηκαν ψηφιακά εργαλεία χρήσιμα για την προαγωγή της «βιώσιμης μόδας», στη βιομηχανία του κινηματογράφου με παραγωγές στην ύπαιθρο, την ανάδειξη της χειροτεχνίας και του πολιτιστικού αποθέματος κ.ά. συνδυασμένα με παραδείγματα καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στην Εσθονία.

Οι ιδέες καταγράφονται με στόχο να μεταφερθούν, να διαμορφωθούν και να αξιοποιηθούν οι πιο αξιόλογες, ώστε ν’ αποτελέσουν τη βάση για την αναφορά προόδου στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Digital Rural.

Η αναφορά αυτή θα συνεισφέρει τόσο στην υλοποίηση του εν λόγω έργου, όσο και στην ανατροφοδότηση, με προτάσεις βελτίωσης, του προγράμματος «Κρήτη» 2021-2027 (ΕΣΠΑ) στο θέμα της προαγωγής των Έξυπνων Χωριών και του ψηφιακού μετασχηματισμού των αγροτικών περιοχών.

Το ευρωπαϊκό έργο Digital Rural, συντονίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα Αλεξάκη Γιώργο και υλοποιείται από το Αυτοτελές τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και Ανάπτυξης Συνεργασιών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την έναρξη λειτουργίας του τομέα νεότητας , ανακοινώνει το...

Ελλάδα-Κροατία: Οι συνήθεις αντίπαλοι και πάλι αντιμέτωποι...

Την ευκαιρία να υπερασπισθεί τον τίτλο που κατέκτησε στην...

Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την έναρξη λειτουργίας του τομέα νεότητας , ανακοινώνει το...

Ελλάδα-Κροατία: Οι συνήθεις αντίπαλοι και πάλι αντιμέτωποι...

Την ευκαιρία να υπερασπισθεί τον τίτλο που κατέκτησε στην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκινά στο Ρέθυμνο!

Την έναρξη λειτουργίας του τομέα νεότητας , ανακοινώνει το...

«Σπίτι μου 3»: Έρχεται το 2027 με 2 δισ. ευρώ – Ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα

Όλα όσα αλλάζουν. Έως 230.000 ευρώ για στεγαστικό δάνειο και...

Κόβουν τα social media στους κάτω των 15 – Τι θα ισχύσει για Facebook, Instagram και TikTok

Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας. Για την προστασία των...