Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για την κάθοδο των αγροτών – Μέχρι πού θα φτάσουν τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας

Τη Δευτέρα θα οριστικοποιηθεί το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας για το αγροτικό συλλαλητήριο – Μέτρα τροχαίας και ευρείας κλίμακας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη
Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του πανελλαδικού αγροτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου.

Από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη θα βρίσκονται επί ποδός χιλιάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ειρηνική διεξαγωγή του συλαλλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος.

Συνεχείς συσκέψεις
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις, μία το μεσημέρι και άλλη μία νωρίς το βράδυ στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όπου έγινε μια πρώτη καταγραφή των δεδομένων και καταρτίστηκε σε πρώτη φάση το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την ομαλή μετακίνηση των χιλιάδων αγροτών από την περιφέρεια στην Αθήνα.

Αύριο Δευτέρα αναμένονται νέες συσκέψεις των αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. που σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των αγροτών θα έχουν μια καλύτερη εικόνα για τον αριθμό των οχημάτων που θα μετακινηθούν και τον όγκο των διαδηλωτών.

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να μην θέσει στους αγρότες θέμα απαγόρευσης μετακίνησης των τρακτέρ και άλλων αγροτικών μηχανημάτων η ΕΛ.ΑΣ. καταστρώνει ειδικό σχέδιο για το πώς θα γίνει η ομαλή μετακίνηση αυτών των οχημάτων.

Μέτρα τροχαίας
Ουσιαστικά το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει κατά βάση μέτρα Τροχαίας προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση των διαδηλωτών με ό,τι μέσω επιθυμούν και ταυτόχρονα να μην διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες στην Αττική και να περιοριστεί όσο το δυνατόν γίνεται η ταλαιπωρία των υπόλοιπων οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δεκάδες λεωφορεία με αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τις άλλες περιοχές θα κινηθούν μέσω της εθνικής οδού σε μια λωρίδα με συνοδεία περιπολικών.

Πώς θα φτάσουν τα τρακτέρ
Θα σταθμεύσουν στο πάρκινγκ του Ολυμπιακού Σταδίου και από εκεί με τον ηλεκτρικό και το μετρό θα γίνει η μετακίνησή τους στο κέντρο της Αθήνας,

Όσον αφορά τα τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα που επιθυμούν οι αγρότες να βρεθούν στο συλλαλητήριο, και αυτά θα κινηθούν σε μια λωρίδα στην εθνική οδό συνοδεία περιπολικών και μέσω της λεωφόρου Κηφισού και της οδού Λένορμαν θα προσεγγίσουν το κέντρο της Αθήνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσα τρακτέρ μπουν στο κέντρο της πόλης θα πρέπει να έχουν δηλώσει ιδιοκτήτη και οδηγό στην Αστυνομία ενώ δεν θα μπορούν να μετακινηθούν πέρα από το καθορισμένο δρομολόγιο που θα τους έχει υποδειχθεί.

Στη Σταδίου
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν είναι μεγάλος ο αριθμός των τρακτέρ, δηλαδή πάνω από 100 όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, τότε αυτά θα σταθμεύσουν κατά μήκος της Σταδίου σε μία λωρίδα και προς την Ομόνοια ενώ μονοψήφιος αριθμός αγροτικών μηχανημάτων, για συμβολικούς λόγους, θα επιτραπεί να φτάσει μέχρι την πλατεία Συντάγματος όπου θα είναι η κεντρική συγκέντρωση στις 18.30 την Τρίτη μπροστά στη Βουλή.

Με συνοδεία περιπολικών από τα διόδια Ελευσίνας θα γίνει η μετακίνηση των αγροτών και από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, που θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας μέσω της λεωφόρου Αθηνών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Επίσης θα υποδειχθούν και χώροι στάθμευσης για όσους μετακινηθούν με ΙΧ.

Αύριο αναμένεται να οριστικοποιηθεί το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. και θα υπάρξουν σχετικές ανακοίνωσης για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή από το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη.

Στόχος είναι, όπως λένε αστυνομικές πηγές, το συλλαλητήριο να γίνει ομαλά και να μην διαταραχθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, η οικονομική και κοινωνική ζωή στην πρωτεύουσα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.