Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Χανίων

Ημερομηνία:

Έγκριση χρηματοδότησης 441.884 ευρώ για 55 νέα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα και σταθμούς φόρτισης

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πράξης «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Χανίων» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στον άξονα προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (ΤΣ)», με προϋπολογισμό 441.884,68 €.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, που θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας.

Στο πλαίσιο της Πράξης θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:
• Προμήθεια 55 νέων κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.
• Δημιουργία δικτύου 8 κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

• Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).
• Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.
• Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.
Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά ποδήλατα θα λειτουργήσουν παράλληλα με τα συμβατικά, που ήδη αξιοποιούνται, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία αντικατάστασης των συμβατικών ποδηλάτων με νέα, καθώς και η επέκταση των υφιστάμενων σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δολοφονία Λεβεντάκη: Αναζητείται το κίνητρο του εγκλήματος...

Τι λένε η σύζυγος του δράστη και στενός του...

Χανιά:Onar All Day Fest με Σάκη Ρουβά...

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής pop σκηνής,...

Δολοφονία Λεβεντάκη: Αναζητείται το κίνητρο του εγκλήματος...

Τι λένε η σύζυγος του δράστη και στενός του...

Χανιά:Onar All Day Fest με Σάκη Ρουβά...

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής pop σκηνής,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέλος οι απλές αποδείξεις στα βενζινάδικα από 1η Ιανουαρίου

Μόνο τιμολόγια με ΑΦΜ πελάτη. Στον καθορισμό πρόσθετων ενδείξεων οι...

Θλίψη στην ALS Κοινότητα για τον χαμό της Ράνιας

Η κηδεία της 27χρονης θα γίνει την Πέμπτη στο...

Ευρωβαρόμετρο: Η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της μεγαλώνει στην Ελλάδα

Το έκτακτο Ευρωβαρόμετρο για την οικονομία κατατάσσει τους Έλληνες...

Συντάξεις χηρείας: Η απόφαση του ΣτΕ και η βούληση Κεραμέως

Τι περιμένει το υπουργείο Εργασίας για να προχωρήσει σε...