Σε ύφεση η φωτιά στα Λινοπεράματα

Μάχη με τον άνεμο και τη φωτιά έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή των Λινοπεραμάτων, μια ανάσα από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ αλλά και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα

Σε ύφεση η φωτιά στα Λινοπεράματα

Μάχη για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, 1 Ιουλίου, δίνουν πυροσβέστες στην περιοχή των Λινοπεραμάτων.

Ειδικότερα, μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς κινδύνεψαν σπίτια. Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 16 οχήματα, ενώ στην συνέχεια παρέμειναν οκτώ. Παράλληλα στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς τέθηκαν και εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα δύο ελικόπτερα.

Αυτή την ώρα η εικόνα της φωτιάς χαρακτηρίζεται βελτιωμένη.

Σημειώνεται ότι η φωτιά καίει σε ξερά χόρτα και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα στην Κρήτη, δυσκόλεψαν εξ αρχής το έργο των πυροσβεστών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς για το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι είναι υψηλός, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ υψηλός θα παραμείνει και αύριο Σάββατο, 2 Ιουλίου.

Δεκάδες πυροσβέστες, ελικόπτερο και οι δασοκομάντος που έσπευσαν με το ελικόπτερο της μονάδας στο σημείο κατάφεραν μέσα σε ελάχιστα χρόνο να αποτρέψουν τον κίνδυνο επέκτασης στον υδροβιότοπο και την κατοικημένη περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή υδροφόρα και μηχανήματα του Δήμου μαλεβιζίου, έφτιαχναν αντιπυρικές ζώνες.

Πηγή:neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.