Σέγκος : «Είμαι περήφανος γιατί με τη λειτουργία του Μουσείου αποκαθίσταται ένα ιστορικό χρέος

Ημερομηνία:

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ ΣΤΟ ΜΟΧΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σέγκος : «Είμαι περήφανος γιατί με τη λειτουργία του Μουσείου αποκαθίσταται ένα ιστορικό χρέος – Στόχος η αδιάλειπτη ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του τόπου μας»

Για την αποκατάσταση ενός ιστορικού χρέους στην περιοχή του Μοχού αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος στο πλαίσιο των εγκαινίων του μουσείου Ούλοφ Πάλμε.
«Ο Μοχός, μία περιοχή με σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση, αποκτά ένα ακόμη σημείο αναφοράς για τη διαδρομή του χωριού στην πορεία των αιώνων. Είμαι περήφανος γιατί με τη λειτουργία του Μουσείου Ούλοφ Πάλμε αποκαθίσταται ένα ιστορικό χρέος που αφορά στη μνήμη του σπουδαίου αυτού πολιτικού, ανθρωπιστή ειρηνιστή, που αγάπησε το Μοχό και αγαπήθηκε από την τοπική κοινωνία. Αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο η αδιάλειπτη ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των μοναδικών χαρακτηριστικών του τόπου μας», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χερσονήσου.
Ο κ. Σέγκος ευχαρίστησε τον Σύλλογο Φίλων Ούλοφ Πάλμε και την Περιφέρεια Κρήτης για την αγαστή συνεργασία και τη λειτουργία του Μουσείου που έχει ως στόχο να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη και τη σχέση του Πάλμε με την περιοχή.
«Είναι ένα μουσείο που έχει και μία ξεχωριστή, διττή σημειολογία. Οι επισκέπτες θα μαθαίνουν για το έργο του Ούλοφ Πάλμε αλλά κυρίως για τις ιδέες που πρέσβευε. Είναι εξάλλου σπουδαίο το εύρος της προσωπικότητάς του. Έζησε μία ζωή γεμάτη κοινωνική προσφορά, αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο.Υπηρέτησε με σθένος τα οράματα και τις ιδέες του. Ήταν ένας απλός άνθρωπος που αγαπούσε να βρίσκεται με ντόπιους και να απολαμβάνει την κρητική φιλοξενία. Παρά το πέρας των δεκαετιών από τη δολοφονία του, ο οραματιστής και ειρηνιστής πολιτικός, ζει για πάντα στις μνήμες και τις καρδιές μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγωδία 19χρονου Ραφαήλ: «Κατά το άνοιγμα του...

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τον Στρατό και...

Ηράκλειο: Επιβάλλεται ανώτατο όριο ταχύτητας στην πόλη...

Σε δημόσια διαβούλευση κυκλοφοριακά θέματα του Δήμου Ηρακλείου. Την επιβολή...

Τραγωδία 19χρονου Ραφαήλ: «Κατά το άνοιγμα του...

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τον Στρατό και...

Ηράκλειο: Επιβάλλεται ανώτατο όριο ταχύτητας στην πόλη...

Σε δημόσια διαβούλευση κυκλοφοριακά θέματα του Δήμου Ηρακλείου. Την επιβολή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προ των πυλών νέα μεγάλη κακοκαιρία – Η Κρήτη παραμένει σε ξηρασία παρά τις βροχές

Προσοχή σε Δυτική Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη - Ήπιες...

Ήλιος, θάλασσα αλλά και ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία οι λόγοι που επισκέπτονται την Κρήτη οι τουρίστες

Ήλιος, θάλασσα αλλά και ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία οι λόγοι...

Αρχισε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία για την Ιταλία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει για εννέα ημέρες στην...