Σεισμός στο Μαρόκο: Ειδική πτήση για τον επαναπατρισμό πολιτών

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για Έλληνες αγνοούμενους ή τραυματίες στο Μαρόκο μετά τον καταστροφικό σεισμό στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Σεισμός στο Μαρόκο: Ειδική πτήση για τον επαναπατρισμό πολιτών

Ειδική πτήση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Μαρόκο έχει δρομολογηθεί από την Aegean σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών μετά τον φονικό σεισμό.

Η πτήση επαναπατρισμού θα ξεκινήσει από το Μαρακές.

Το ΥΠΕΞ σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, οι υπηρεσίες του Υπουργείου κινούνται συντονισμένα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Μαρόκο.

Προς τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ και με την εταιρεία Aegean Airlines, η οποία δρομολόγησε σχετική πτήση επαναπατρισμού. Η ειδική πτήση θα αναχωρήσει από το Μαρακές τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Σεπτεμβρίου 2023, 02:10 (τοπική ώρα), με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Όσοι βρίσκονται στο Μαρακές και επιθυμούν να επαναπατριστούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών στα τηλέφωνα +30 210 3681730 / 1350 και με την εταιρεία Aegean Airlines στο τηλέφωνο κέντρο +30 210 6261000».

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί μετά τον σεισμό στο Μαρόκο

Η ανακοίνωση της Aegean

Η AEGEAN ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι θα πραγματοποιήσει έκτακτη, ειδική πτήση από το Μαρακές προς την Αθήνα για τον επαναπατρισμό των επιβατών της και όλων όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν εκτάκτως μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Μαρόκο.

Το αεροσκάφος Α320 που θα πραγματοποιήσει την ειδική πτήση, θα αναχωρήσει χωρίς επιβάτες σε λίγες ώρες (Σάββατο, 23:00 τοπική) από την Αθήνα προς το Μαρακές και θα αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Μενάρα του Μαρακές τα ξημερώματα 02:10 (τοπική ώρα) της Κυριακής, 10 Σεπτεμβρίου 2023 για να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.

Όλοι οι επιβάτες της AEGEAN που διαθέτουν ήδη εισιτήριο από το Μαρακές με προορισμό την Ελλάδα για τις προσεχείς ημέρες και επιθυμούν να επιστρέψουν εκτάκτως, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας στο (+30) 210 6261000, προκειμένου να αλλάξουν το εισιτήριό τους χωρίς καμία χρέωση.

Όλοι όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Αθήνα και δεν διαθέτουν εισιτήριο, μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριό τους από το website της AEGEAN (www.aegeanair.com), να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας (+30) 210 6261000 ή να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών στο +30 210 368 1730.

Τα σχόλια είναι κλειστά.