Σεισμός στην Εύβοια: Τη σύγκλιση της Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ανακοίνωσε ο Λέκκας

Ημερομηνία:

Συναγερμός για τον νέο σεισμό στην Εύβοια
Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στα Ψαχνά Ευβοίας λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Το επίκεντρο του σεισμού στην κεντρική Εύβοια, που έγινε αισθητός στην Αθήνα, βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, ενώ είναι κοντά και στην Χαλκίδα.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθ.Ευθύμης Λέκκας, αφού επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, κύριο Χ. Στυλιανίδη συνεκάλεσε την Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, προκειμένου να εξετάσει τη Σεισμική Δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος και να δρομολογήσει τις επόμενες Δράσεις.

Νωρίτερα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευκρίνισε ότι η εστία του σεισμού δεν έχει σχέση με αυτή που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα. Σημείωσε μάλιστα ότι το ίδιο ρήγμα με αυτό που έδωσε σήμερα τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ είχε ενεργοποιηθεί και το 2003 δίνοντας 5,3 Ρίχτερ.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμώντας ως σημαντικό το μέγεθος αλλά και το γεγονός ότι η νέα εστία βρίσκεται κοντά σε μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Χαλκίδα, πρότεινε να συγκληθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κίνδυνου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Eurovision 2027: Ο Γιώργος Περρής θα εκπροσωπήσει...

Ο Γιώργος Περρής θα είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου...

Η επόμενη ημέρα της ήττας Τραμπ: Ο...

Η απώλεια του Κογκρέσου πυροδοτεί εσωτερικές ανακατατάξεις στους Ρεπουμπλικανούς....

Eurovision 2027: Ο Γιώργος Περρής θα εκπροσωπήσει...

Ο Γιώργος Περρής θα είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου...

Η επόμενη ημέρα της ήττας Τραμπ: Ο...

Η απώλεια του Κογκρέσου πυροδοτεί εσωτερικές ανακατατάξεις στους Ρεπουμπλικανούς....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Οκτώ θέσεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας – Ποιες περιοχές αφορά η νέα προκήρυξη

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» και προβλέπει συνολικά...

Ένοχοι οι 9 από τους 10 για την υπόθεση κοκαΐνης στα Χανιά

Η πολύκροτη υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης στα Χανιά, είχε αποκαλυφθεί...

Η επόμενη ημέρα της ήττας Τραμπ: Ο Βανς κοιτάζει το 2028, ο Χέγκσεθ κινδυνεύει και ο Μασκ μετρά τις απώλειες

Η απώλεια του Κογκρέσου πυροδοτεί εσωτερικές ανακατατάξεις στους Ρεπουμπλικανούς....