Σεισμός στην Κρήτη: «Δεν συνδέεται με την Τουρκία» – Καθυσηχαστικοί οι σεισμολόγοι

Ημερομηνία:

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Κρήτης χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους ενώ δεν υπάρχει και καμία αναφορά για ζημιές.

Χαρακτηριστική η αναφορά του Γεράσιμου Παπαδόπουλου στο facebook ότι αυτός ο σεισμός «δεν μας προβληματίζει».

Ωστόσο το γεγονός ότι ο νέος αυτός σεισμός σημειώθηκε λίγες εβδομάδες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία εγείρει εύλογα ερωτήματα.

Αλλά και σε αυτό απαντούν οι σεισμολόγοι τονίζοντας δεν έχουν σχέση αυτοί οι σεισμοί μεταξύ τους.

Μιλώντας στο CNN Greece ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος ότι «αυτός ο σεισμός δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, η ευρύτερη αυτή περιοχή στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, βρίσκεται σε μία σχετική διέγερση». Μάλιστα δήλωσε κατηγορηματικά πως ο σημερινός σεισμός δεν έχει καμία σχέση με τους φονικούς σεισμούς της Τουρκίας λέγοντας: «Ο συγκεκριμένος σεισμός που σημειώθηκε στην Κρήτη δεν μας ανησυχεί, ούτε συνδέεται με την κατάσταση στην Τουρκία».

Εξήγησε ακόμη, πως οι ισχυρότατες δονήσεις στη γειτονική χώρα δεν πρόκειται να επιταχύνουν «τη γέννηση σεισμών και στην Ελλάδα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λαδανιά: Το θαυματουργό, άγριο φυτό της Κρήτης

Η κρητική λαδανιά ή λάβδανο ή λάδανο ή κίστος...

“Άνθίζει” ο ορεινός τουρισμός: Όταν οι τουρίστες...

Ενώ οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την Κρήτη με τον...

Λαδανιά: Το θαυματουργό, άγριο φυτό της Κρήτης

Η κρητική λαδανιά ή λάβδανο ή λάδανο ή κίστος...

“Άνθίζει” ο ορεινός τουρισμός: Όταν οι τουρίστες...

Ενώ οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την Κρήτη με τον...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λαδανιά: Το θαυματουργό, άγριο φυτό της Κρήτης

Η κρητική λαδανιά ή λάβδανο ή λάδανο ή κίστος...

Εκδίδεται η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η προκήρυξη...

Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων

Τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται να το περάσουν...