Σεισμός τα ξημερώματα στο Λασίθι

Ημερομηνία:

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:51 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θάλασσα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης του Αγίου Νικολάου και 72 χιλιομέτρων ανατολικά του Ηρακλείου.

seismos-agios-nikolaos

Τα στοιχεία της πρώτης καταγραφής των σεισμογράφων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας κάνουν λόγο για σεισμό μεγέθους 3,7 Ρίχτερ με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση 36 χιλιομέτρων βόρεια – βορειοδυτικά της πόλης της Σητείας. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 22 χιλιόμετρα.

seismos-agios-nikolaos-2

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Λασίθι αλλά και σε πολλές περιοχές του νομού Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεγάλο Σάββατο: Η Πρώτη Ανάσταση στο Ιερό...

Με λαμπρότητα και βαθιά κατάνυξη τελέστηκε το πρωί του...

Αποστολή «Artemis II»: Τι μάθαμε για την...

Από μυστηριώδεις λάμψεις μέχρι μια απόκοσμη έκλειψη Ηλίου, η...

Μεγάλο Σάββατο: Η Πρώτη Ανάσταση στο Ιερό...

Με λαμπρότητα και βαθιά κατάνυξη τελέστηκε το πρωί του...

Αποστολή «Artemis II»: Τι μάθαμε για την...

Από μυστηριώδεις λάμψεις μέχρι μια απόκοσμη έκλειψη Ηλίου, η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο στο Παλαιοχώρι

Το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, στην Εθνική Οδό Καβάλας...

Χίος: Κανονικά θα πραγματοποιηθεί ο ρουκετοπόλεμος το βράδυ της Ανάστασης στον Βροντάδο

Στο πλαίσιο της φετινής διεξαγωγής έχουν καθοριστεί συγκεκριμένες παύσεις...