Σεισμός Τουρκία: Αναχώρησε η ελληνική αποστολή με τη διασωστική ομάδα

Ημερομηνία:

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα απογειώθηκε το C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό το αεροδρόμιο του Ιντσιρλίκ, κοντά στα Άδανα μεταφέροντας την ελληνική αποστολή βοήθειας προς τη Τουρκία μετά τους δύο καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τη γειτονική χώρα.

Το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να προσγειωθεί λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Στην αποστολή μετέχει ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.

Την ομάδα συνοδεύουν ένας Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

Ειδικότερα συμμετέχει ομάδα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) αποτελούμενη από 3 διασώστες και 2 γιατρούς, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση απωλειών υγείας λόγω μαζικών ατυχημάτων και καταστροφών.

Η ομάδα θα συνδράμει επιχειρησιακά τη μονάδα της ΕΜΑΚ για την αποστολή διασωστικής βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης με ανάρτηση στα social media έγραψα λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής ότι «συνδράμουμε με κάθε τρόπο στις προσπάθειες αντιμετώπισης συνεπειών του καταστροφικού σεισμού με στόχο να σωθούν ζωές»

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 πυρκαγιές...

Πάνω από χίλιες οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε...

Χρυσές λίρες: Πουλάνε μαζικά οι Έλληνες το...

Οι υψηλές τιμές της χρυσής λίρας έχουν πυροδοτήσει ακόμη...

Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 πυρκαγιές...

Πάνω από χίλιες οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε...

Χρυσές λίρες: Πουλάνε μαζικά οι Έλληνες το...

Οι υψηλές τιμές της χρυσής λίρας έχουν πυροδοτήσει ακόμη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Πάνω από χίλιες οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε...

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...

Τι κίνδυνοι υπάρχουν από τα νέα φάρμακα για τον διαβήτη και το αδυνάτισμα

Καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον του κοινού για τα νέα...

Χρυσές λίρες: Πουλάνε μαζικά οι Έλληνες το εξάμηνο του 2025

Οι υψηλές τιμές της χρυσής λίρας έχουν πυροδοτήσει ακόμη...