Σεισμός Τουρκία: Συγκλονιστικές στιγμές με τον απεγκλωβισμό δύο παιδιών από την ελληνική ΕΜΑΚ

Ημερομηνία:

Εικόνες αποκάλυψης στην Τουρκία και τη Συρία όσο περνούν οι ώρες από τον φονικό σεισμό. Ερείπια, εγκλωβισμένοι, απόγνωση, με τους διασώστες να δίνουν μάχη για την ανεύρεση επιζώντων, υπό συνεχείς μετασεισμούς και άσχημες καιρικές συνθήκες. Όλες οι εξελίξεις live από το in.
Δραματικές ώρες ζουν Τουρκία και Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό. Η νεότερη καταμέτρηση ανεβάζει σε τουλάχιστον 4.365 τον αριθμό των θανάτων στις δύο χώρες. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, ενώ οι εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό είναι τρομακτικές, με κάποιους να μιλούν ακόμη και για 10.000 νεκρούς.

Η αγωνία για τους χιλιάδες ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, μεγαλώνει.

Εχθρός των χιλιάδων διασωστών που δίνουν τη μάχη, σκάβοντας κυριολεκτικά μέσα στα χαλάσματα για να εντοπίσουν επιζώντες είναι εκτός από τον χρόνο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς βρέχει και χιονίζει.

Οι συνεχείς δε μετασεισμοί κάνουν το έργο τους ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Το in παρακολουθεί και μεταδίδει τις προσπάθειες των διασωστών που κάθε φορά που καταφέρνουν να βγάλουν κάποιο ζωντανό κλαίνε από συγκίνηση, τις επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων και την ενημέρωση των Αρχών, τη διεθνή κινητοποίηση, τους φόβους και τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.

https://youtu.be/9raAHlJsgSY

Live: Η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο παιδιών από την ελληνική ΕΜΑΚ
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η επιχείρηση διάσωσης από τους άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ ενός μικρού κοριτσιού που βρίσκεται εγκλωβισμένο κάτω από τόνους συντρίμμια στην Τουρκία.

14:24 «Κάθε ζωή μετράει» – Διασώστες βγάζουν ζωντανό γατάκι από τα χαλάσματα
Μέσα στην απόλυτη καταστροφή και τον θάνατο που σκόρπισαν τα 7,8 Ρίχτερ στην νοτιοανατολική Τουρκία στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας, κάθε ζωή που βγαίνει από τα συντρίμμια έχει τεράστια αξία γιατί δίνει ελπίδες για την επόμενη διάσωση…

Κάπου μέσα στα 2000 ισοπεδωμένα κτίρια σε έκταση 600 χιλιομέτρων, τα σωστικά συνεργεία απεγκλωβίζουν ζωντανό και κατατρομαγμένο ένα μικρό γατάκι.

14:05 Απόγνωση και οργή: «Ακούμε φωνές, λένε ‘σώστε μας’, αλλά δεν υπάρχουν διασώστες…»
«Ακούγονται ήχοι αλλά κανένας δεν βγαίνει έξω», λέει ο Ντενίζ κρατώντας με τα χέρια του το κεφάλι του και διαμαρτύρεται για την έλλειψη προσπαθειών διάσωσης τυχόν εγκλωβισμένων στα χαλάσματα κτιρίων που κατέρρευσαν μετά τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία με χιλιάδες νεκρούς.

Φωνές που καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια ακούγονται μέσα από τα συντρίμμια κτιρίων στην παράκτια επαρχία της Μεσογείου, το Χατάι, εκεί όπου σεισμόπληκτοι προσπαθούν να ζεσταθούν στο ύπαιθρο ανάβοντας φωτιές υπό βροχή και πολικό ψύχος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ...

Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν -...

Ισχυρά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ –...

Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν -...

Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ...

Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν -...

Ισχυρά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ –...

Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν -...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δασικές πυρκαγιές: εκσυγχρονισμός και συμμετοχή των πολιτών

Σημαντικές διαπιστώσεις προέκυψαν από την πρώτη εσωτερική διαδικτυακή συζήτηση...

To πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό από την αναταραχή στο Ισραήλ

Γεωπολιτική αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο, που θα έχει αντίκτυπο...

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...