Self test: Στον αέρα η πλατφόρμα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ημερομηνία:

Άνοιξε το self-testing.gov.gr. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την είσοδό σας αλλά και για την προμήθεια των self tests.
Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self tests, self-testing.gov.gr.

Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη, αποκλειστικά για μαθητές 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα και την Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σημειώνεται πως ο εφοδιασμός των φαρμακείων ξεκίνησε την Τρίτη και έως την Παρασκευή αναμένεται να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες και τα 11.000 φαρμακεία στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα, αυτή θα ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ του εκάστοτε μαθητή ή εκπαιδευτικού. Άρα, οι υπόλοιποι δικαιούχοι από 18 ετών και άνω αυτή την εβδομάδα δεν πρέπει να προσέλθουν σε φαρμακείο για προμήθεια self test.
Σημειώνεται πως η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης από το ίδιο άτομο σε διαφορετικά φαρμακεία.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης επιχειρήσει το παραπάνω, ο φαρμακοποιός θα ενημερώνεται ότι «ο πολίτης δεν δικαιούται self test».

Οι φαρμακοποιοί, όπως γράφει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνιστούν στους δικαιούχους να προμηθευτούν τα self tests ώρες που τα φαρμακεία είναι ανοιχτά και να μην επιλέγουν εφημερεύοντα.
Τέλος, επισημαίνεται ότι το self test θα είναι υποχρεωτικό για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς, γίνεται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό.https://sputniknews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 27χρονου...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 27χρονο που...

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: «Ήταν ένα...

«Ένα παιδί 27 χρονών, ένας λεβέντης που έφαγε 9...

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 27χρονου...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 27χρονο που...

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: «Ήταν ένα...

«Ένα παιδί 27 χρονών, ένας λεβέντης που έφαγε 9...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μισθοί: Δύο στους τρείς μισθωτούς λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ

Τι καταγράφει η έκθεση Εργάνη για το 2025 και...

Εορτολόγιο 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά των ΒΑΠΕ για το φετινό κυνήγι θησαυρού

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...