ΣΕΠΕ Χανίων:Έκτακτη γενική συνέλευση Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2025 στις 18:00 στο 16ο Δημ. Σχολείο

Ημερομηνία:

Καλούμε τα μέλη μας σε έκτακτη γενική συνέλευση για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τη συνέχεια των αγώνων μας!
Ύστερα από την πολύ μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 23ης του Οκτώβρη δεν είναι τυχαία η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει τους αγώνες μας χρησιμοποιώντας τον εκφοβισμό ως ένα βασικό εργαλείο.

Μεγαλειώδης ήταν και η κινητοποίηση την Κυριακή στις 26 Γενάρη, εδώ στα Χανιά αλλά και παντού στην Ελλάδα, που ο κόσμος δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να συγκαλυφθεί ούτε το έγκλημα ούτε και οι πραγματικές του αιτίες. Έκανε φανερό ότι δεν θα δείξει καμιά ανοχή σε κάθε πολιτική που δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε!

Η χώρα και η πόλη μας είναι έρμαια στα καιρικά και φυσικά φαινόμενα, εν έτη 2025! Τα σχολικά κτίρια μετρούν 40 και πλέον χρόνια, στην συντριπτική τους πλειοψηφία! Στο Καστέλι τα σχολεία που κρίθηκαν ακατάλληλα από τον σεισμό του 2019 ακόμα περιμένουν τα νέα τους κτίρια, με τους μαθητές να στοιβάζονται σε αίθουσες-κλουβιά. Τα σχολεία που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, η «μονιμότητα» των κοντέινερς, οι πόρτες, τα παράθυρα και οι σοβάδες που πέφτουν, βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τη δικιά μας και των μαθητών μας! Τα επόμενα «Τέμπη» είναι, κυριολεκτικά, εδώ!

Εκατομμύρια δις δίνονται για τα κέρδη των λίγων, για πολεμικές δαπάνες για το μοίρασμα των αγορών, την ίδια στιγμή που εμείς βιώνουμε την ανασφάλεια, σκεφτόμαστε το πώς θα βγει ο μήνας! Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ασφυκτικά γεμάτες τάξεις, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, τα άδεια ταμεία των σχολείων, να είναι η καθημερινότητά μας! Κι απ’ την άλλη ακούμε σε όλους τους τόνους «Σώπα, μη μιλάς!»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δεν πάει άλλο!

Χρειάζεται να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και όσους υποστηρίζουν και χρησιμοποιούν αυτή την πολιτική, κόντρα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, τη λεηλάτηση των μισθών και των δικαιωμάτων μας, την ίδια μας τη ζωή! Ο δικός μας δρόμος δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν του αγώνα και πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Σας καλούμε στην έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας για να πάρουμε αποφάσεις. Μπροστά μας έχουμε την 28η του Φλεβάρη, που συμπληρώνονται δυο χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Πρέπει να είναι ημέρα απεργίας! Καλούμε τη ΔΟΕ για περεταίρω κλιμάκωση των αγώνων μας!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Συνελήφθη άτομο για άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς Συνελήφθη προχθές (18.03.2026) το πρωί...

Ρέθυμνο:Σύλληψη ζευγαριού για κλοπές

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για κλοπή ...

Ρέθυμνο:Συνελήφθη άτομο για άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς Συνελήφθη προχθές (18.03.2026) το πρωί...

Ρέθυμνο:Σύλληψη ζευγαριού για κλοπές

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για κλοπή ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Eλληνικοί Patriot κατέρριψαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Σαουδική Αραβία

Με αυτόν τον τρόπο καταρχήν η ελληνική συστοιχία αποδεικνύει...

Ρέθυμνο:Συνελήφθη άτομο για άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς Συνελήφθη προχθές (18.03.2026) το πρωί...

Ρέθυμνο:Σύλληψη ζευγαριού για κλοπές

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για κλοπή ...

Διπλή αύξηση για χιλιάδες εργαζόμενους: Τι αλλάζει από την 1η Απριλίου

Διπλό κέρδος λόγω προσαύξησης των τριετιών αλλά και της...