ΣΕΠΕ Χανίων:Έκτακτη γενική συνέλευση Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2025 στις 18:00 στο 16ο Δημ. Σχολείο

Ημερομηνία:

Καλούμε τα μέλη μας σε έκτακτη γενική συνέλευση για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τη συνέχεια των αγώνων μας!
Ύστερα από την πολύ μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 23ης του Οκτώβρη δεν είναι τυχαία η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει τους αγώνες μας χρησιμοποιώντας τον εκφοβισμό ως ένα βασικό εργαλείο.

Μεγαλειώδης ήταν και η κινητοποίηση την Κυριακή στις 26 Γενάρη, εδώ στα Χανιά αλλά και παντού στην Ελλάδα, που ο κόσμος δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να συγκαλυφθεί ούτε το έγκλημα ούτε και οι πραγματικές του αιτίες. Έκανε φανερό ότι δεν θα δείξει καμιά ανοχή σε κάθε πολιτική που δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε!

Η χώρα και η πόλη μας είναι έρμαια στα καιρικά και φυσικά φαινόμενα, εν έτη 2025! Τα σχολικά κτίρια μετρούν 40 και πλέον χρόνια, στην συντριπτική τους πλειοψηφία! Στο Καστέλι τα σχολεία που κρίθηκαν ακατάλληλα από τον σεισμό του 2019 ακόμα περιμένουν τα νέα τους κτίρια, με τους μαθητές να στοιβάζονται σε αίθουσες-κλουβιά. Τα σχολεία που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, η «μονιμότητα» των κοντέινερς, οι πόρτες, τα παράθυρα και οι σοβάδες που πέφτουν, βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τη δικιά μας και των μαθητών μας! Τα επόμενα «Τέμπη» είναι, κυριολεκτικά, εδώ!

Εκατομμύρια δις δίνονται για τα κέρδη των λίγων, για πολεμικές δαπάνες για το μοίρασμα των αγορών, την ίδια στιγμή που εμείς βιώνουμε την ανασφάλεια, σκεφτόμαστε το πώς θα βγει ο μήνας! Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ασφυκτικά γεμάτες τάξεις, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, τα άδεια ταμεία των σχολείων, να είναι η καθημερινότητά μας! Κι απ’ την άλλη ακούμε σε όλους τους τόνους «Σώπα, μη μιλάς!»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δεν πάει άλλο!

Χρειάζεται να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και όσους υποστηρίζουν και χρησιμοποιούν αυτή την πολιτική, κόντρα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, τη λεηλάτηση των μισθών και των δικαιωμάτων μας, την ίδια μας τη ζωή! Ο δικός μας δρόμος δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν του αγώνα και πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Σας καλούμε στην έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας για να πάρουμε αποφάσεις. Μπροστά μας έχουμε την 28η του Φλεβάρη, που συμπληρώνονται δυο χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Πρέπει να είναι ημέρα απεργίας! Καλούμε τη ΔΟΕ για περεταίρω κλιμάκωση των αγώνων μας!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Πώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις έσωσαν...

Η εικόνα της εδαφικής υγρασίας στην Κρήτη παρουσιάζει αισθητή...

Κρήτη: Η «ομερτά» του Ψηλορείτη – Πώς...

Στα χωριά γύρω από τον Ψηλορείτη στην Κρήτη, εκεί...

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Πώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις έσωσαν...

Η εικόνα της εδαφικής υγρασίας στην Κρήτη παρουσιάζει αισθητή...

Κρήτη: Η «ομερτά» του Ψηλορείτη – Πώς...

Στα χωριά γύρω από τον Ψηλορείτη στην Κρήτη, εκεί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 92-85: Βασιλιάς της Ευρώπης ο Θρύλος!

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! Σε έναν μυθικό, έναν δραματικό...

Ηλεκτρονική ψήφος σε δήμους και δημοψηφίσματα: Πώς θα γίνονται οι εκλογές από το 2028

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία εισάγεται τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο...

LIVE: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης

Σε εξέλιξη ο μεγάλος τελικός Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης...

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Πώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις έσωσαν την επιφανειακή υγρασία στην Κρήτη

Η εικόνα της εδαφικής υγρασίας στην Κρήτη παρουσιάζει αισθητή...