ΣΕΠΕ Χανίων:Στηρίζουμε την εκπαιδευτικό της Γραμβούσας

Ομόφωνο ψήφισμα Συνέλευσης 20 Οκτώβρη

Ο ΣΕΠΕ Χανίων παρακολουθεί με απογοήτευση και θυμό τα τεκταινόμενα στο Νηπιαγωγείο Γραμβουσας.

Το ότι ορισμένοι αποφάσισαν να υποκαταστήσουν τις παιδαγωγικές και διοικητικές διαδικασίες φωνάζοντας και καταγγέλλοντας δεν σημαίνει ότι έχουν και το δίκιο με το μέρος τους.

Συνάδελφος εκπαιδευτικός βρέθηκε αντιμέτωπη με την ανθρωποφάγο διάθεση μερίδας των γονιών του Σχολείου , οι οποίοι επιχείρησαν με εκβιασμούς να επιβάλλουν την απομάκρυνση της τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου. Στην προσπάθειά τους παρέσυραν, όπως φαίνεται από την καταγγελία, και άλλους γονείς. Δεν έδωσαν το χρόνο ούτε την ευκαιρία, να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Δημοσιοποίησαν την καταγγελία τους δικάζοντας και καταδικάζοντας την εκπαιδευτικό , πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις θεσμικά και προχώρησαν σε κινητοποίηση για να εμποδίσουν την εκπαιδευτικό να πάει στο σχολείο, διδάσκοντας έτσι και τα παιδιά τους πως να λύνουν τα προβλήματα.

Η Δημοτική αρχή υπερβαίνοντας τα όρια των αρμοδιοτήτων της ενεπλάκη με απαράδεκτο τρόπο στην υπόθεση και εμφανίστηκε στην <<κινητοποίηση>> υιοθετώντας και ενθαρρύνοντας τέτοιες συμπεριφορές. Δεν έχουμε δει ποτέ έως τώρα τον κ. δήμαρχο να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες μόρφωσης των παιδιών και να υπερασπίζει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, όπως ζητάμε οι εκπαιδευτικοί. Δεν τον είδαμε ποτέ να διεκδικεί περισσότερους εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου του. Δεν τον είδαμε ποτέ να διεκδικεί χρηματοδότηση για τα σχολεία του δήμου του και να προβαίνει σε κινήσεις για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων κλπ. Αντίθετα επέλεξε να ρίξει όλο το πολιτικό του βάρος στην υπόθεση «χαϊδεύοντας αυτιά» και απαιτώντας την κεφαλή της εκπαιδευτικού επί πίνακι. Άλλες θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν η εκπαίδευση να διαμορφώνεται από λογικές πελατειακής εξυπηρέτησης.

Στηρίζουμε τη συνάδελφο η οποία υπέστη εργασιακή κακοποίηση και προσφέρουμε νομική κάλυψη για να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο.

Το προεδρείο της Συνέλευσης

Σταυρούλα Ντανοπούλου

Ντίνος Πασχούλας

Δήμητρα Χαρώνη

Τα σχόλια είναι κλειστά.