Σήμερα η αγωνιστική παρέμβαση της ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 6μμ πλατεία Ελευθερίας: Αγωνιστικά διεκδικούμε την προστασία της υγείας των παιδιών μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ Πέμπτη 20/01, 18:00 στην πλ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Μία βδομάδα συμπληρώθηκε μετά το άνοιγμα των σχολείων και παρά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές και γονείς η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας. Αντίθετα, επιμένουν σε μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία – σωματική και ψυχική – των παιδιών μας, των δασκάλων και καθηγητών τους αλλά και τη δική μας.

Η κυβέρνηση έχει διαψευσθεί πλήρως. Τα σχολεία δεν άνοιξαν με επιτυχία. Πάνω από 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας με τις απουσίες των μαθητών να φτάνουν στο 20 – 30% στις μικρότερες τάξεις λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που νιώθουν πολλοί γονείς.

Στο Ηράκλειο την πρώτη βδομάδα νόσησαν και απουσίασαν πάνω από 220 εκπαιδευτικοί και πάνω από 800 μαθητές. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή και αναποτελεσματικά. Επιβεβαιώνεται ότι τα αιτήματα των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών είναι επίκαιρα και αναγκαία για την προστασία της υγείας και της μόρφωσης των παιδιών.

Ως γονείς στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας που αγωνίζονται για να βελτιώσουν το σχολείο, που αγωνίζονται για μέτρα προστασίας της υγείας της δικής τους και των καθηγητών τους, για τη δική μας υγεία.

Η οργή και η αγανάκτησή μας ,όπως και η ταλαιπωρία για ένα δωρεάν rapid test, μεγαλώνει. Είναι ενδεικτικές οι σημερινές εικόνες ντροπής και θυμού με ατελείωτες ουρές στα μειωμένα σημεία δωρεάν ελέγχου τα οποία κλείνουν στις 15:00. Οι ουρές συνεχίζονται στα φαρμακεία και στα διαγνωστικά εργαστήρια, όπου αναγκαζόμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη επιβαρύνοντας κι άλλο τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό – σα να μην έφτανε η ακρίβεια, οι αυξήσεις στη ΔΕΗ, οι μάσκες υψηλής προστασίας, τα φροντιστήρια κλπ.

Τώρα εμείς οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες και συζήτηση, συνεδριάσεις ΔΣΣυλλόγων Γονέων, 15μελή μαθητών, σωματεία εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων, Γενικές Συνελεύσεις, να πάρουμε αποφάσεις διεκδίκησης μέτρων προστασίας και μόρφωσης τώρα.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

Έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις.
Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ Δωρεάν Rapid test. και μοριακά τεστ(PCR) όπως και παροχή των ειδικών μασκών.
Τουλάχιστον ένα σημείο για δωρεάν Rapid Test για όλους ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και διεύρυνση ωραρίου 9:00 – 21:00 με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να καλύπτονται τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.
Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Άμεσες και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.
Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
Να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η τράπεζα θεμάτων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.