Σήμερα αναμένεται η απόφαση για το Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σήμερα αναμένεται η απόφαση για το Βαγγέλη Γιακουμάκη .

Ολοκληρώνεται σήμερα η πολύκροτη “δίκη Γιακουμάκη”, καθώς σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 8 Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και την αθώωση του ενός. Πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως.
Και για κάποιες άλλες, προτείνει την αθώωσή τους.

Κατά την αγόρευση του έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων με σκληρές εκφράσεις.
Σύμφωνα με το Epirus-tv.gr συνήγορος κατηγορουμένου σε αγόρευσή της αναφερόμενη στο περιστατικό με τη ντουλάπα το υποβάθμισε λέγοντας πως ο Βαγγέλης οικειοθελώς είχε μπει στη ντουλάπα και όχι δια της βίας ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό ως έναν «αστεϊσμό».

Την κατάθεση της εγκύου και πρώην συμφοιτήτριας του Βαγγέλη Γιακουμάκη σχολίασε η επόμενη συνήγορος στην αγόρευσή της ,υπογραμμίζοντας ότι εκτός από ένα περιστατικό που όπως η ίδια είπε ήταν παρούσα , όλα τα υπόλοιπα τα άκουσε από φήμες .
“Γινόταν παιχνίδι πραγματικά ,ίσως κάποιες φορές ξέφευγαν από την πλάκα όμως το συμμάζευαν” είπε η συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων απευθυνόμενη στην Έδρα.

Για δικαίωση έκανε λόγο ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά την εισαγγελική πρόταση για την ενοχή των 8 Κρητικών στην πολύκροτη υπόθεση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννενα. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «συμμορία» την παρέα των Κρητικών, προτείνοντας την ενοχή των 8 Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και την αθώωση του ενός.

«Για μένα η πρόταση του εισαγγελέα είναι μια δικαίωση για τη μνήμη του Βαγγέλη. Για να φανούν οι αξίες ενός ανθρώπου έπρεπε να χαθεί;» ανέφερε σε δήλωσή του στον ANT1 ο Ανδρέας Γιακουμάκης.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι φέρονται να έριχναν καυτό νερό στο πρόσωπο και στον λαιμό του 20χρονου φοιτητή, να τον κλειδώνουν σε ντουλάπες, να τον πατούν και να τον κρεμούν από το παράθυρο.

«Μιλούν για πλάκες, ενώ στην ουσία προκάλεσαν κακό στο παιδί μας. Όλα όσα ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες ότι ενεργούσαν σαν φίλοι, σήμερα αποδείχθηκε ότι ήταν ψέματα. Ο Βαγγέλης ήξερε και είχε αξίες, αυτοί επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχουν τίποτα» πρόσθεσε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του υποστήριξε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του παιδιού του. «Όλα αυτά τα χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος, παραγράφηκαν αδικήματα που διέπραξαν, όμως ο Βαγγέλης δικαιώνεται».

Τα σχόλια είναι κλειστά.