Σιωπηλός Δρόμος: Η νέα ελληνική σειρά που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις παραγωγές του Netflix

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας μυθοπλασίας του Mega και οι εντυπώσεις μας είναι κάτι παραπάνω από θετικές.

Οι ελληνικές σειρές έχουν χαράξει πλέον μια αλλιώτικη πορεία στον χώρο της τηλεόρασης. Αρχίζουν και ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, είναι προσεγμένες, με πρωτότυπο σενάριο και σκηνοθεσία και σε κάποιες περιπτώσεις, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις παραγωγές του Netflix.

Τρανταχτό παράδειγμα η νέα σειρά του Mega, ‘Σιωπηλός Δρόμος’, της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη, που θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Απριλίου. Παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο και οι εντυπώσεις μας είναι πραγματικά θετικές.

Όσον αφορά τις συγγραφικές πένες της νέας μυθοπλασίας, είναι οι δημιουργοί που βρίσκονται πίσω από την επιτυχία της σειράς ‘Άγριες Μέλισσες’. Στο νέο δημιούργημα του Mega, βέβαια, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε μια τέτοια υπόθεση στην ελληνική τηλεόραση. Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις από τόσο νωρίς, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε πως το μέλλον της σειράς φαίνεται στρωμένο για επιτυχία.

Ο ‘Σιωπηλός Δρόμος’ είναι μια αστυνομική και δραματική σειρά, με την απαραίτητη σκοτεινή ατμόσφαιρα, τα εξαιρετικά πλάνα, τις ανατροπές και την αγωνία να κορυφώνεται σε πολλά σημεία, ακόμα και στο μόλις πρώτο επεισόδιο, που στην ουσία γίνεται η αφήγηση για το τι θα ακολουθήσει στην πορεία.

Άλλωστε, αυτά είναι και τα βασικά κομμάτια του παζλ που όταν ενώνονται, δημιουργούν ένα καλαίσθητο θρίλερ. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει αυτό το αόρατο πέπλο μυστηρίου, το οποίο τελικά απλώνεται με ένα αναπάντεχο και δυσάρεστο γεγονός, που λαμβάνει χώρα στο Βαθύ Αττικής, και ταράζει συθέμελα την καθημερινότητα οικογενειών, που μέχρι εκείνη τη στιγμή, ζούσαν μια άνετη και εύπορη ζωή, με προβλήματα που δεν ξεπερνούσαν το δράμα που έρχονται αντιμέτωποι.

Το σχολικό λεωφορείο με εννέα μαθητές, τη συνοδό και τον οδηγό, εξαφανίζεται, καθώς εκτελεί το κλασικό δρομολόγιο προς το σχολείο. Σύντομα η αστυνομία φτάνει στο συμπέρασμα της απαγωγής, είδηση που κατακεραυνώνει τους γονείς. Πρόκειται για ένα καλοστημένο και σωστά σκηνοθετημένο σχέδιο, με τους τρεις απαγωγείς να ζητούν χρήματα για την απελευθέρωση των ομήρων. Το θέμα είναι πως το πρόσωπο που θα παίξει σημαντικό ρόλο και βρίσκεται άθελα του στο επίκεντρο, είναι η Θάλεια Καρούζου, δημοσιογράφος και συγγενικό πρόσωπο οικογένειας που το παιδί είναι ένα από τα εννέα που ήταν στο σχολικό.

Αναμφίβολα η καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βαρδή Μαρινάκη, έχει παίξει σημαντικό ρόλο για το αποτέλεσμα, το οποίο θυμίζει κάτι από τις σκανδιναβικές παραγωγές. Την μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Θοδωρής Ρέγκλης, που ήταν υπεύθυνος και για τη μουσική ένδυση της ταινίας ‘Παράσιτα’, η οποία να υπενθυμίσουμε πως το 2020 κέρδισε 4 Όσκαρ. Το cast αποτελείται από τους: Δημήτρη Λάλο, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνη Καφετζόπουλο, Χρήστο Λούλη, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλα Παπαγιάννη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννο Περλέγκα, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Φαμέλη.https://www.marieclaire.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.