Σκρέκας για δασικούς χάρτες: Δε θα χαθεί σπιθαμή κρητικής γης

Ημερομηνία:

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Για τους δασικούς χάρτες μίλησε ο Τοπογράφος και Μηχανικός, Γ.Γ. ΤΕΕ, Ιωάννης Μαχίκας και εξήγησε τι μπορεί να κάνει κανείς αν χαρακτηριστεί το οικόπεδό του δασικός χάρτης.

Ποιον ωφελεί ένα πολωμένο πολιτικό κλίμα;
«Ο δασικός χάρτης αναδεικνύει τον χαρακτήρα», τόνισε και υποστήριξε πως μέσω του δασικού χάρτη διεκδικείται από ελληνικό δημόσιο εν δυνάμει κυριότητα. Ακριβώς γι’ αυτό οι αγρότες που επιδοτούνταν, σε περίπτωση που δεν αλλάξει ο χαρακτήρας, χάνουν τις επιδοτήσεις του.

Στην Κρήτη διοργανώνονται ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με καταλήψεις Δασαρχείων αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από αγροτικούς συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες που αντιτίθενται στην υφαρπαγή της κρητικής γης.

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Πρέπει επιτέλους στη χώρα να αποκτήσουμε δασικούς χάρτες», υπογράμμισε ο υπουργός, σύμφωνα με τα tanea.gr.

Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι υπάρχουν σφάλματα που εντάσσονται στους χάρτες που έχουν αναρτηθεί. «Αυτά τα σφάλματα εμείς θα τα διορθώσουμε χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και χωρίς κόστος», σχολίασε.

Η παράταση δόθηκε για να γίνουν διορθώσεις στους χάρτες είπε ο υπουργός και τόνισε ότι δεν κινδυνεύει να χαθεί σπιθαμή κρητικής γης από ανθρώπους που νόμιμα την χρησιμοποιούν και την καλλιεργούν.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 15...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου...

Ηράκλειο: Η Κνωσός μετατράπηκε σε… λίμνη μετά...

Μεγάλες συγκεντρώσεις νερού σε διάφορα σημεία του αρχαιολογικού χώρου...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 15...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου...

Ηράκλειο: Η Κνωσός μετατράπηκε σε… λίμνη μετά...

Μεγάλες συγκεντρώσεις νερού σε διάφορα σημεία του αρχαιολογικού χώρου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μείωση των τιμών της ενέργειας και στήριξη των νοικοκυριών θα ζητήσει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής

Οι ελληνικές θέσεις για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις...

ΑΣΕΠ: Δύο μεγάλα «αγκάθια» στις προσλήψεις για το Δημόσιο

Πόσο καθυστερεί η διαδικασία πρόσληψης - Σε ποιους κλάδους...

Κάμερες στα ταξί για την προστασία των οδηγών ζητά η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών

Νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει ή -εφόσον αποφασιστεί- θα...