Σκρέκας για δασικούς χάρτες: Δε θα χαθεί σπιθαμή κρητικής γης

Ημερομηνία:

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Για τους δασικούς χάρτες μίλησε ο Τοπογράφος και Μηχανικός, Γ.Γ. ΤΕΕ, Ιωάννης Μαχίκας και εξήγησε τι μπορεί να κάνει κανείς αν χαρακτηριστεί το οικόπεδό του δασικός χάρτης.

Ποιον ωφελεί ένα πολωμένο πολιτικό κλίμα;
«Ο δασικός χάρτης αναδεικνύει τον χαρακτήρα», τόνισε και υποστήριξε πως μέσω του δασικού χάρτη διεκδικείται από ελληνικό δημόσιο εν δυνάμει κυριότητα. Ακριβώς γι’ αυτό οι αγρότες που επιδοτούνταν, σε περίπτωση που δεν αλλάξει ο χαρακτήρας, χάνουν τις επιδοτήσεις του.

Στην Κρήτη διοργανώνονται ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με καταλήψεις Δασαρχείων αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από αγροτικούς συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες που αντιτίθενται στην υφαρπαγή της κρητικής γης.

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Πρέπει επιτέλους στη χώρα να αποκτήσουμε δασικούς χάρτες», υπογράμμισε ο υπουργός, σύμφωνα με τα tanea.gr.

Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι υπάρχουν σφάλματα που εντάσσονται στους χάρτες που έχουν αναρτηθεί. «Αυτά τα σφάλματα εμείς θα τα διορθώσουμε χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και χωρίς κόστος», σχολίασε.

Η παράταση δόθηκε για να γίνουν διορθώσεις στους χάρτες είπε ο υπουργός και τόνισε ότι δεν κινδυνεύει να χαθεί σπιθαμή κρητικής γης από ανθρώπους που νόμιμα την χρησιμοποιούν και την καλλιεργούν.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Παγκόσμια πρωτεύουσα» της επιστήμης το Ηράκλειο: Πάνω...

Το Ηράκλειο της Κρήτης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου,...

«Παγκόσμια πρωτεύουσα» της επιστήμης το Ηράκλειο: Πάνω...

Το Ηράκλειο της Κρήτης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δωρεάν διακοπές, ιαματικός τουρισμός, εκδρομές και θέατρο: Η δεύτερη ευκαιρία του ΟΠΕΚΑ από 7 Σεπτεμβρίου

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ενημερώνει...

Μπόνους και κίνητρα για τη στέγαση εκπαιδευτικών

Δήμοι, φορείς και ιδιώτες αναλαμβάνουν πρωτοβουλία: επιδόματα ενοικίου και...

«Παγκόσμια πρωτεύουσα» της επιστήμης το Ηράκλειο: Πάνω από 700 ερευνητές σε διεθνές συνέδριο

Το Ηράκλειο της Κρήτης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από...

Το πλάνο τετραετίας της κυβέρνησης στη ΔΕΘ – Ποιοι ωφελούνται και οι παρεμβάσεις «έκπληξη»

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πρώτη απάντηση της κυβέρνησης σε...