Σοκ από το νέο περιστατικό βίας ανήλικων στο Ηράκλειο με θύμα μία 15χρονη που χτυπήθηκε ανελέητα

Σοκ από το νέο περιστατικό βίας ανήλικων στο Ηράκλειο με θύμα μία 15χρονη που χτυπήθηκε ανελέητα

Σοκάρει η νέα υπόθεση βίας μεταξύ ανήλικων κοριτσιών αυτή τη φορά,  στο Ηράκλειο, που κάνει το γύρω της χώρας. Θύμα μια 15χρονη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου, που δέχθηκε επίθεση από τρεις 16χρονες, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα επείγοντα με σοβαρά τραύματα σε κεφάλι, αυχένα, χέρια και πόδια

 

Ένα νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων, κοριτσιών αυτή τη φορά, εκτυλίχθηκε χθες μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο, μια ανάσα από το 3ο Γυμνάσιο.

Θύμα της επίθεσης από τρεις ανήλικες, ήταν μια 15χρονη που χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε μεταξύ τους διένεξη, βρέθηκε στο στόχαστρο των τριών που ούτε λίγο ούτε πολύ την έριξαν στο δρόμο και με κλωτσιές και μπουνιές της προκάλεσαν τραύματα σε ολόκληρο το σώμα.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως σοκάρουν, καθώς περιγράφουν ένα ωμό περιστατικό βίας μέσα στη μέση του δρόμου, με τα τρία 16χρονα κορίτσια να επιτίθενται στην 15χρονη, την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες κατέγραφαν σε κινητό τηλέφωνο την επίθεση και ταυτόχρονα απωθούσαν όποιον προσπαθούσε να τις σταματήσει.

Αιμόφυρτο και με τραύματα μεταξύ άλλων σε κεφάλι, χέρια και πόδια το 15χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και λίγες ώρες μετά την επίθεση, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, κατήγγειλε το περιστατικό στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα. Αστυνομικοί που αναζητούν το ένα από τα τρία κορίτσια, προχώρησαν στη σύλληψη των άλλων δύο που σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιων εισαγγελέα, που διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την συμπλήρωση της δικογραφίας και τη διερεύνηση του υλικού που καταγράφηκε στα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν.

Καταδικάζοντας το βίαιο περιστατικό τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, καταδίκασαν την επίθεση, εξέφρασαν την πρόθεση στήριξης του παιδιού και της οικογένειάς του, ενώ ζήτησαν από την πολιτεία να λάβει σχετικά μέτρα , για την εξάλειψη τέτοιων επιθέσεων.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη μαθήτρια του σχολείου μας, δηλώνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον μας, προσφέροντας υπηρεσίες από ειδικό ψυχολόγο στη μαθήτρια και την οικογένειά της και σε δεύτερο επίπεδο θα διοργανώσουμε ειδικές διαλέξεις σχετικές με την αποτροπή κάθε μορφής βίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από τα κορίτσια που επιτέθηκαν στην 15χρονη, έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και έχουν επίσης εμπλακεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχο περιστατικό βίας σε βάρος άλλου ανήλικου κοριτσιού.

Υπό το βάρος πάντως των επαναλαμβανόμενων περιστατικών βίας και στο Ηράκλειο μεταξύ ανηλίκων, ολοένα και αυξάνονται οι φωνές για την λήψη μέτρων όχι απαραίτητα κατασταλτικού χαρακτήρα και μέσα στα σχολεία, που θα αφορούν σε μαθητές , αλλά και εκτός σχολείων που θα περιλαμβάνουν συνολικά τις οικογένειες.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.